Dirk Scheele wist zoals altijd de jeugd enthousiast te krijgen.
Dirk Scheele wist zoals altijd de jeugd enthousiast te krijgen. (Foto: Han Giskes)

Jeugd aan voeten van Dirk Scheele

PURMEREND - Zoals deze krant eerder berichtte brengt P3 tot en met 21 augustus elke zaterdag een buitenprogramma in het amfitheater in het Leeghwaterpark. In een intieme setting staan verschillende optredens op de agenda. Afgelopen zaterdag beet Dirk Scheele de spits af. En dat werd meteen een hit, want de kinderpopster kreeg de bezoekertjes aan zijn voeten.

Dirk Scheele bracht vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al meer dan 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België, is dagelijks te zien op Nickelodeon en heeft een populair YouTube-kanaal met meer dan 50.000 abonnees. Dirk heeft inmiddels veel cd’s, dvd’s, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als ‘Ik woon in een huis’, ‘Op de kinderboerderij’ en ‘Broccolirock’.

Scheele begon als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. Daarna maakte hij de overstap naar het theater. Dirk werd al snel populair als kinderpopster. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen, waaronder rock & roll, blues, pop, dance, klassiek en wereldmuziek. In een eigen herkenbare stijl sluit hij aan bij het niveau van de kinderen.

Komende zaterdag staat in het amfitheater Froukje & DJ Donagrandi op het programma. Froukje is een 19-jarige en veelbelovende zangeres uit de Nederlandse alternatieve pop. De Purmerendse DJ Donagrandi staat bekend als een allesdraaier en crowdpleaser zonder commercieel door te slaan. Voorwaar een mooie combinatie op deze tweede zaterdag van P3 in het park. Aanvang 20.00 uur. Rond 23.00 uur is het einde. Aansluitend is een silent disco. 


Kijk voor meer informatie op p3purmerend.nl