Super toernooi voor de Special Forces.
Super toernooi voor de Special Forces. (Foto: aangeleverd)

Eerste Kampioenen Cup groot succes

PURMEREND - De eerste editie van de Kampioenen Cup Voetbal Purmerend afgelopen maandag was een groot succes. De spelers van de maar liefst tien teams voetbalden enthousiast tijdens dit onderlinge toernooi voor leerlingen bovenbouw uit het speciaal basisonderwijs. 

Het Special Forces team van Purmersteijn was een voortreffelijk gastheer en heeft dit toernooi samen met Spurd georganiseerd. Het doel was leden te werven voor hun team en dat is gelukt! Er is contact gelegd met een paar nieuwe spelers. Voor wie wil komen voetballen in een team van Special Forces kan bij Spurd de flyer aanvragen.


Het scholenvoetbaltoernooi is een initiatief van het speciaal onderwijs in Purmerend, Purmersteijn, sportorganisatie Spurd en de KNVB. Het kleinschalige scholentoernooi wil de spelers laten kennismaken met voetbalwedstrijden en vooral met fairplay.


Voor het speciaal onderwijs wordt de Kampioenen Cup Voetbal een jaarlijks terugkerend toernooi.


Voor deze spelers is de groene kaart voor fairplay belangrijk, waar normaal met gele en rode kaarten overtredingen van de spelregels centraal staan. Het team met de meeste spelers met groene kaarten verdient de Groene Kaart Bokaal.


Super toernooi voor de Special Forces.