Henny Dompeling staat zeker op de lijst.
Henny Dompeling staat zeker op de lijst. ((Foto: Facebook))

Sportraad Purmerend op zoek naar Olympiërs

Algemeen

PURMEREND/BEEMSTER - De Sportraad Purmerend is op zoek naar namen van mensen die meegedaan hebben of meedoen aan de Olympische Spelen of Paralympics en een verbinding hebben met Purmerend en/of Beemster.

Deelnemers moeten verbinding hebben met Purmerend en/of Beemster

Vanaf vrijdag 23 juli probeert de grootste Nederlandse Olympische- en ook Paralympische equipe ooit in Tokio alle medaillerecords te verbreken. Diverse inwoners van Purmerend en Beemster, maar ook zij die op de een of andere manier een verbinding hebben (gehad) met een of beide gemeenten, hebben deelgenomen aan een of meerdere Spelen. De Sportraad Purmerend is bezig met het samenstellen van een complete lijst. Om een goed beeld te hebben en vooral om te voorkomen dat iemand wordt vergeten, doet de Sportraad een oproep om met namen te komen.

“Ik hoor met enige regelmaat roepen dat Purmerend geen sportstad is. Ik heb voor dit doel in de afgelopen weken wat speurwerk gedaan naar mensen met een verbinding tot Purmerend en/of Beemster. Als ik dat lijstje zie geeft dat toch een ander beeld. Omdat we een compleet beeld willen, doen we een klemmende oproep aan iedereen om namen door te geven, zodat we niks over het hoofd zien”, aldus Bert Slegt van de Sportraad.

Namen als hockeyer August Kop (destijds lid van HC Bloemendaal, won tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam (1928) met de nationale hockeyploeg de zilveren medaille), volleyballer Martin Teffer (nam deel aan de Olympische Spelen van 1988 en 1992 en met de nationale ploeg winnaar van goud tijdens de Spelen van 1992 in Barcelona), atlete Marlou van Rhijn (won goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter tijdens Parlympische spelen van 2012 en goud op zowel de 100 als de 200 meter tijdens de spelen van 2016), skiër Chris Vos (won zilver tijdens de Paralympische Spelen in Pyeongchang in 2018 op de onderdelen Boardercross en Banked Slalom), roeister Jos Compaan (deelneemster aan de Olympische Spelen van 1980, 1984 en 1988), schietsporter Henny Dompeling (vijf keer deelnemer Olympische Spelen, 1988, 1992, 1996, 2000 en 2004.

Indien u namen weet die (nog) niet op dit lijstje staan, dan graag een e-mail naar bert.slegt@sportraadpurmerend.nl