Komkommers

Zomer, vakantietijd, komkommertijd. Komkommertijd is de benaming voor de zomerperiode waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. Dat lijkt dit jaar niet anders te zijn. In Den Haag oogt het windstil. Van iets dat lijkt op een kabinetsformatie valt weinig te bespeuren. Achter de schermen schijnt men hard te werken, maar de kiezer merkt daar niets van.

In Purmerend is het al niet anders. De raad vergaderde eind juni voor het laatst en de lokale volksvertegenwoordigers treffen elkaar pas in september weer in vergaderingen. En dan barst tegelijkertijd de strijd om de gemeenteraadszetels in 2022 los. Demissionair of niet, vakantievierende ministers en wethouders, de wereld draait gewoon door.

Na zomer wordt knoop doorgehakt over hondenplek in De Gors

doorgehakt Het zijn van die dagen dat je je weleens afvraagt wat de toegevoegde waarde van die lieden is. Natuurlijk, ook zij hebben recht op vakantie. En ja, we kunnen niet zonder bestuurders. Anders loopt de boel gegarandeerd in het honderd.

Onder de noemer komkommertijd reken ik ook het bericht over een Honden Ontmoetingsplek in wijk De Gors. Vier jaar werkten enkele initiatiefnemers aan de gedachte dat de trouwe viervoeters elkaar toch ergens moeten kunnen ontmoeten. Honden. Je adoreert ze of je verafschuwt ze. Niet gek dat voor- en tegenstanders elkaar met tal van argumenten bestoken. De gemeenteraad moest er - als ware zij koning Salomon - een oordeel over vellen. En ja hoor, het typisch Nederlandse compromis kwam eruit: laten we nog maar een onderzoekje doen. 


Na de zomer wordt de knoop doorgehakt. Wedden dat er dan voor een proefperiode wordt gekozen?