Afbeelding
(Foto: archieffoto)

Vanaf 5 juni zijn er weer Gilde wandelingen

PURMEREND - Vanaf aankomende zaterdag zijn er weer de informatieve en gezellige Gilde wandelingen door Purmerend. Wel volgens de richtlijnen van het RIVM; afstand 1,5 meter en voorlopig slechts vier personen per gids.

De Stadswandelingen vinden plaats op zaterdag van 5 juni tot 25 september om 13.30 uur en duren circa anderhalf uur. Er zijn twee gidsen beschikbaar voor totaal acht personen.


De Architectuurwandelingen zijn er op de eerste zaterdag van de maand. Bij deze wandeling ligt het accent op de drie Purmerendse iconen van de architectuur: J.J.P.(Ko) Oud, Mart Stam en Jan Stuyt.

De Vestingwandelingen worden elke tweede zaterdag van de maand gelopen. Rond 1574 werd Purmerend een vestingstad om zich te beschermen tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden. De wandeling voert langs de oude grachten en bolwerken met het accent op het N-H Kanaal en de watersnood van 1916.

Op elke derde zaterdag van de maand is er de Historische stadswandeling. Deze wandelingen beginnen met een kort bezoek aan het museum. Gebruik van uw Museumjaarkaart is zeer welkom.


De laatste zaterdag is bestemd voor de Bevrijdingswandelingen langs oorlogsmonumenten en de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog.

Verder zijn er nog aparte themawandelingen gepland, zoals een Bomen, Kunst & Poëzie en Jan Dekkers wandeling. Data worden nog bekend gemaakt De groepswandelingen gaan het gehele jaar door. De kosten zijn voor een groep van 2-5 personen € 20,00, en van 6-15 personen € 40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald.


Helaas zijn de Fietstochten, Culinaire en scholenwandelingen uitgesteld tot het moment dat het Gilde weer met minimaal 10 personen mag gaan gidsen

Aanmelden

Aanmelden voor de wandelingen kan tot vrijdagmiddag 13.00 uur, bij de VVV-Museumwinkel, Peperstraat 35, 0299-207022 of via wandelingen@purmerendsmuseum.nl. Betaling geschiedt op individuele basis op de dag zelf en bedraagt €.4,- p.p. Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis mee. De start is altijd in de VVV- Museumwinkel. Ook groepswandelingen kunnen kunnen via bovenstaand worden aangevraagd.