De bank staat op het punt om onthuld te worden. Links wethouder Harry Rotgans en voorzitter van de Dichterskring, Thea de Hilster.
De bank staat op het punt om onthuld te worden. Links wethouder Harry Rotgans en voorzitter van de Dichterskring, Thea de Hilster. (Foto: Han Giskes)

Poëziebank en gedicht komen samen in Zuidersteeg

PURMEREND - Vorige week vrijdag heeft wethouder Harry Rotgans officieel de poëziebank in de Zuidersteeg in Purmerend onthuld. De poëziebank is geplaatst tegenover het gedicht dat aan de gevel op het Eggert Winkelcentrum hangt. De bank is een initiatief van Dichterskring Waterland en is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Purmerend en sponsoring van de BimBam. 

Als dank voor de sponsoring hebben leden van de dichterskring BimBambakkenpoëzie gemaakt à la Loesje. De BimBam heeft vier gedichtjes uitgekozen en op stickers laten maken. Deze zullen op diverse BimBambakken worden geplakt. Vrijdag wordt bekend gemaakt welke gedichtjes het zijn geworden.

Met de feestelijke onthulling van de poëziebank en de bekendmaking van de BimBam-gedichten sluit Dichterskring Waterland haar 40-jarig jubileum af. Het jubileumjaar begon in april dit jaar met de uitreiking van de bundel Wisselwerken aan mevrouw Van der Weele, burgemeester van de gemeente Waterland. De bundel op A4-formaat is een bundel met foto’s en gedichten die tot stand kwam met medewerking van een groep Waterlandse fotografen. Deze bundel is voor € 10 te koop bij boekhandel Het Leesteken in Purmerend en boekhandel Nimo in Monnickendam.


Tot en met aanstaande zondag is in de Grote Kerk in Oosthuizen een expositie van de Waterlandse Kunstkring in samenwerking met Dichterskring Waterland. De dichterskring stuurde gedichten naar leden van de Kunstkring gestuurd, bij enkele gedichten zijn daarna kunstwerken gemaakt. De expositie is tot en met 15 augustus van 14.00 tot 18.00 uur.