Fayrouz: "Door oefeningen te doen met onze paarden kunnen wij ondersteunen."
Fayrouz: "Door oefeningen te doen met onze paarden kunnen wij ondersteunen." (Foto: Han Giskes)

Omgaan met sociale druk in de pubertijd

De pubertijd is een periode van uitdagingen en veranderingen, verandering van school, omgeving, vrienden en lichaam. En bovenop al die veranderingen krijgt jouw puber nu ook te maken met sociale druk, op verschillende vlakken. Zo geven vrienden ongevraagd een mening over hun uiterlijk, krijgen ze commentaar op social media en worden ze onbewust gedwongen in de groep om een keuze te maken, meedoen of toch niet?

Ervaring om te handelen onder sociale druk hebben pubers nauwelijks. Dus op basis van wat maakt een puber eigenlijk een keuze? Heeft zij dit nodig voor haar zelfvertrouwen, wil ze gezien worden door de anderen of geeft ze juist graag tegengas? Nog belangrijker dan het keuzemoment zelf, is hoe zij zich achteraf voelt bij haar keuze. Idealiter zou elke gemaakte keuze een bevestiging mogen zijn dat ze mag vertrouwen op zichzelf en tevreden met zichzelf kan zijn.

In de pubertijd mag jouw kind zich ontdekken en ontwikkelen tot haar ware ik. De ene ervaring is prettig, de andere pijnlijk; toch zijn ze allemaal bijzonder leerzaam. De essentie van elke ervaring blijft hetzelfde, hoe dicht ben je bij jezelf gebleven?

Door oefeningen te doen met onze paarden kunnen wij ondersteunen om, in welke situatie dan ook, stevig in je schoenen te blijven staan. Wie ben ik en wat beweegt mij om een bepaalde keuze te maken?

Wil je meer inzicht in het gedrag van jouw puber of kan jouw puber een steuntje gebruiken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor meer informatie kun je bellen of appen naar 06-38750835. Graag tot snel op Silver's Run!