Het al eerder uitgestelde concert kon toch nog doorgaan.
Het al eerder uitgestelde concert kon toch nog doorgaan. (Foto: aangeleverd)

Jubileumconcert P&O nog net op tijd

PURMEREND - Zaterdagavond 27 november jl. heeft Operettevereniging Purmerend & Omstreken dan toch het 70 jarig jubileumconcert kunnen houden in Taborcentrum in Purmerend. De oorspronkelijke datum stond gepland op 9 mei 2020 maar moest vanwege de coronamaatregelen worden uitgesteld.

Binnenkort repetities voor My Fair Lady

In een goed gevuld Taborcentrum was het zaterdag dus toch mogelijk om het uitgestelde concert te houden. Naast de door de overheid opgelegde coronamaatregelen was er als extra voorziening een luchtzuiveringsinstallatie in de zaal aanwezig die meer dan 99% van de lucht zuiverde.

Onder leiding van dirigent Harrie Buijs was een fraai programma samengesteld met operette-, opera- en musicalnummers. Jaap Dijkhuis, regisseur van de vereniging, was verzocht de presentatie voor zijn rekening te nemen. Het bleef daarbij niet alleen bij een opsomming van de gezongen liederen. Jaap liet blijken zich in de achtergrond van de liederen te hebben verdiept en gaf de aanwezigen een interessante inkijk in de ontstaansgeschiedenis daarvan. Zijn presentatie werd versterkt met prachtige stijlvolle projecties. 

Sopraan Dieke van Hoften en tenor Steven Schilp namen de solistische gedeelten voor hun rekening. Beiden deden dat met verve. Carla Braan bespeelde de vleugel. Zij liet het publiek genieten van haar virtuositeit en Wil Luiken, jaren de dirigent van de vereniging, liet alle aanwezigen genieten van zijn muzikaal vermogen op het orgel en accordeon. Voorzitter Peter Knook noemde in zijn dankwoord Wil Luiken ‘muzikaal magistraal’. Na de toegift uit 'De Jantjes' ging een ieder voldaan huiswaarts.

De vereniging start binnenkort de repetities voor de uitvoering My Fair Lady die in november 2022 op het programma staat in theater de Purmaryn. Binnenkort zal een campagne worden opgestart om zangers en zangeressen die interesse hebben, zich bij de vereniging aan te sluiten en toe te werken naar 4 prachtige voorstellingen. Wie niet kan wachten, kan zich nu al aanmelden door een e-mail te sturen naar operette@outlook.com


Nadere informatie lees je ook op de website http://www.operetteverenigingpurmerendenomstreken.nl/