Met onder andere Elise Schaap (links).
Met onder andere Elise Schaap (links). (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Filmhuis Purmerend draait tot na het weekend van Sinterklaas één film in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11. Vanwege de maatregelen worden deze alleen 's middags vertoond.

Vrijdag- 3 en dinsdagmiddag 7 december Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer, Nederland, 2021, 91’.

Eva, een sterke rol van Elise Schaap, is een vrouw van veertig met twee jonge dochters, een lieve man, een minnaar en een drukke baan. Eva’s vader (Pierre Bokma) zit al dertig jaar in een psychiatrische instelling. Eva’s moeder overlijdt kort na het begin van de film. Het is de aanleiding voor Eva om in haar verleden te gaan graven waardoor ze steeds verder ontspoort.

Wankel in het leven

Het fundament van Eva's leven is al vroeg weggeslagen. Ze staat wankel in het leven. De openingsfilm van het Nederlands Film Festival is een rake en ontroerende verbeelding van iemand die uit zelfbehoud verwoestende herinneringen heeft weggestopt. Zelf weet ze niet waardoor ze zo beschadigd is. De film is een zoektocht naar gebeurtenissen uit haar verleden. 

Regisseur Antoinette Beumer verfilmde haar eigen boek: ‘Eigenlijk gaat de hele film over angst, daarvoor ben ik heel diep naar binnen gegaan, om te voelen.'

De voorstellingen beginnen om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

In verband met de Coronamaatregelen alleen toegang met een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl