Grootmeester Zareei temidden van de deelnemers aan de stage.
Grootmeester Zareei temidden van de deelnemers aan de stage. (Foto: aangeleverd)

Hoogste taekwondo meester te gast bij TCP

PURMEREND - Op zondag 28 november organiseerde Taekwondo Center Purmerend (TCP) een bijzondere gaststage. Grootmeester Zareei, de hoogst gegradueerde taekwondo meester van Nederland, was te gast. Grootmeester Zareei uit Den Haag behaalde afgelopen augustus in Zuid-Korea de negende dangraad, de hoogst haalbare graad in de Koreaanse vechtkunst. In Nederland maakt hij deel uit van de technische commissie en is daarmee verantwoordelijk voor de eisen die aan de zwarte band graden worden gesteld.

In aanloop naar de komende zwarte band examens was het voor TCP een uitgelezen gelegenheid om grootmeester Zareei uit te nodigen. Niet alleen om de eigen leden de fijne kneepjes bij te brengen, maar ook om taekwondo beoefenaren vanuit heel Nederland in de gelegenheid te stellen hun kennis bij te schaven.

Ruim 40 deelnemers waren naar Purmerend afgereisd, het verst uit Oldenzaal. Vier uur lang gaf de grootmeester onderricht in alle aspecten van taekwondo: sparring, technieken, zelfverdediging. Het resultaat: iedereen was moe, maar voldaan. Een opsteker voor TCP was dat de uitleg van de grootmeester in lijn ligt met wat de Purmerendse vereniging doceert, hetgeen grootmeester Zareei ook benoemde bij de afsluiting van de stage. Voor het komend jaar heeft TCP enkele stages in het verschiet, onder andere met de Olympische Spelen-gangers.

Tot aan de kerstvakantie traint TCP op de zaterdagmiddagen. Na de kerstvakantie kan hopelijk weer volgens het reguliere lesrooster worden lesgegeven. Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 0299-647735 of naar www.tcp-purmerend.nl.