Afbeelding
Ron Mulders. (Foto: aangeleverd)

"Vol trots op wat er is neergezet!'

PURMEREND - Ron Mulders is ambassadeur van het Inloophuis Wij | allemaal. Hieronder legt hij uit waarom dit zo belangrijk voor hem is.

"Medio 2012, mocht ik toetreden tot het bestuur van Wij Allemaal. Als penningmeester. Uiteraard. Want als accountant krijg je meestal geen keus. Maar nu was de sfeer anders. Er was een bijna lege bankrekening, een inloophuis dat op sluiten stond en we moesten er vol voor gaan. Want er moest gepionierd worden. Er is óf behoefte aan een inloophuis voor kankerpatiënten in Purmerend óf niet. Die vraag moest beantwoord worden.


Veel mooie avonturen mocht ik beleven als penningmeester van het inloophuis. En met veel mooie mensen. Renata heeft het inloophuis bijvoorbeeld opgegeven voor de Kroonappel van het Oranjefonds. Laten we nou doordringen tot de finale! Uiteindelijk zijn wij bij de finale-uitreiking geweest in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Maxima op het Paleis op de Dam.


Of het benefietfeest in 2014 op de Koemarkt. Geweldig, de saamhorigheid van iedereen. De biertent beschikbaar gesteld door de Bonte Koe, de jaarlijkse modeshows door modellen die tegelijk bezoeker waren bij het inloophuis. Ook bij P3, Thomson bar en het Stamhuis.


Door omstandigheden moest een nieuw onderkomen gezocht worden. Dankzij diverse mensen hebben we de Kooimanweg kunnen betrekken. Hard voor moeten knokken, maar we zijn reuzetrots!

Hartverwarmend

Da Vinci 5 VWO reed in de zomer van 2015 de Mont Ventoux op om geld in te zamelen voor het inloophuis. Wij waren in Italië met de auto op vakantie en zijn toen toch maar even naar hen toe gereden. Hartverwarmend om te zien hoe de hele klas geïnspireerd door de leraren zo een sportieve prestatie hebben neergezet en met het doel zijn bezig geweest.


Er waren ook minder leuke zaken, liever noem ik die niet. Maar het afscheid nemen van Vincent Nijenhuis als voorzitter viel mij zwaar. Postuum hebben we zijn boek over het klooster in Purmerend in 2017 nog uit kunnen brengen, waarbij de opbrengst naar het Inloophuis ging.


Als oud bestuur gingen we als ambassadeur verder. Dat doe ik nog steeds graag want het Inloophuis zit in het hart. Zoals altijd, op de achtergrond, want accountants staan meestal niet in de schijnwerpers. Houden ze ook niet van. Maar ik ben wel vol trots op wat er voor Purmerend is neergezet en waar zoveel behoefte aan is!"


Ron Mulders