Geniet van de high tea en draag iets roods.
Geniet van de high tea en draag iets roods. (Foto: Pixabay)

High tea van Innerwheel op Dress Red Day

Algemeen

REGIO - Op woensdag 29 september is het internationale Wereld Hart Dag, ook wel Dress Red Day genoemd, voor de deur. InnerWheel, één van de grootste service-club organisaties met wereldwijd meer dan 100.000 (veelal vrouwelijke) leden, schenkt hier graag wat extra aandacht aan. Lokale clubs uit deze regio nodigen belangstellenden op die speciale dag uit voor een high tea in het Van der Valk-hotel Hoorn A7. Deelnemers aan de high tea wordt gevraagd rode kleding te dragen.  

Op woensdag 29 september in Van der Valk Hotel A7

Dress Red Day is door de Nederlandse Hartstichting in het leven geroepen. Het oorspronkelijke idee komt uit de Verenigde Staten en dateert uit 2002. De dag is bedoeld om aandacht te vragen voor het feit dat niet alleen mannen, maar juist ook vrouwen met hart- en vaatziekten te maken kunnen krijgen. Dit om de bewustwording bij het publiek te vergroten. De wereld kleurt zogezegd harten-rood. 

Meer onderzoek

Door deze extra aandacht hoopt men dat er meer onderzoek gedaan kan worden om de belangrijkste verschillen tussen mannen en vrouwen met mogelijke hartproblemen in kaart te kunnen brengen.

Iedereen die het leuk vindt kan aan de high tea deelnemen. Van 14:30 uur tot 17:30 uur kun je genieten van een heerlijk buffet, met familie, vriendinnen en vrienden. De kosten voor de high tea zijn € 37,50, waarvan € 10,00 rechtstreeks naar de stichting Hart voor Vrouwen gaat. Daarnaast zijn er ook weer allerlei leuke hart-gerelateerde spullen te koop, waarvan ook een mooi deel naar Hart voor Vrouwen gaat.