Ed Palermo tijdens zijn eerste optreden in The Voice Senior.
Ed Palermo tijdens zijn eerste optreden in The Voice Senior. (Foto:aangeleverd)

Ed Palermo in 2e ronde The Voice Senior

MIDDENBEEMSTER/PURMEREND - Zanger Ed Palermo (68) staat vrijdagavond aanstaande voor de tweede keer in de spotlights van The Voice Senior. De inwoner van Middenbeemster overleefde de eerste ronde met verve en koos als coach voor Angela Groothuizen, de eerste die de stoel draaide. Palermo, die in het dagelijks leven Ed de Haan heet, vertolkt vrijdag het nummer 'You never close your eyes'.

De geboren en getogen Mokumer kwam 6 jaar geleden vanuit Diemen in Middenbeemster wonen. "We woonden hiervoor in Diemen, maar daar hadden we het niet meer naar onze zin. En het feit dat mijn zoon in Beemster woont, gaf uiteindelijk de doorslag. We passen namelijk op ons kleinkind", aldus De Haan, die zijn artiestennaam Palermo aan zijn vader te danken heeft. "Na de oorlog vormde hij met een aantal andere accordeonisten de formatie De Palermo's. Toen werd ik al snel Ed van de Palermo's genoemd. Niet zo gek toch, dat ik nu Ed Palermo heet", vertelt hij.

Gek genoeg heeft de zanger geen historie in het hoofdstedelijke kroegencircuit. Immers, daar zetten de meesten hun eerste schreden in het artiestenvak. "Ik ben geen kroegtijger en heb dat dus nooit gedaan. Ik vertolk wel veel Amsterdamse nummers en ik heb twee echte Amsterdamse albums gemaakt. Verder een Engelstalig- en een kerstalbum."

Ed is door zijn zoon opgegeven voor The Voice Senior. "Hij heeft me aangespoord om mee te doen. Daar heb ik tot dusverre geen spijt van, al hoop ik dat dat nog even zo blijft, want ik hoop na vrijdagavond stiekem nog een paar rondjes door te komen, wie weet tot de finale. daar helpt Angela Groothuizen me overigens heel goed bij."


The Voice Senior wordt vrijdagavond vanaf acht uur uitgezonden bij RTL4. Ook Purmerender Peter de Graaf zit nog in de zangcompetitie.