Scène uit 'Just 6.5'.
Scène uit 'Just 6.5'. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend draait in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Op vrijdag 1 oktober om 20.30 uur 'Just 6.5' van Saeed Roustayi, Iran, 2019, 131’. De titel verwijst naar het geschatte aantal miljoenen drugsverslaafden in Iran. ‘Just 6.5’ schetst een gelaagd, overtuigend en opwindend beeld van de Iraanse 'war on drugs'. De film volgt drugsagent Samad in zijn pogingen om crackbaron Nasser aan de galg te krijgen. Nauwkeurig zet regisseur Roustayi uiteen hoe Samad en zijn team uiteindelijk bij het appartement van Nasser belanden.

Het begint met een indrukwekkende scène waarin honderden verslaafden uit een sloppenwijk van rioolbuizen worden gejaagd. In de hoop dat iemand iets loslaat over de verstrekkers van hun dope. Vervolgens verschuift het vertelperspectief naar Nasser, die moet zien te overleven in een volgepakte politiecel. Met de doodstraf in het vooruitzicht raakt hij langzaam maar zeker in paniek. 

De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). In verband met de Coronamaatregelen alleen toegang met een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl

Dinsdagmiddag (13.30 uur) en -avond 5 oktober (20.30 uur) 'The Asisstant' van Kitty Green, Verenigde Staten, 2019, 87’.

'The Assistant' speelt zich gedurende één enkele dag af in de burelen van een gerenommeerd filmbedrijf in New York. Twintiger Jane arriveert altijd als eerste en vertrekt altijd als laatste. Zonder adempauze organiseert ze de agenda van haar baas, regelt zijn reizen, pakt zijn tas, ruimt zijn kantoor op, haalt de lunch en als het moet dient ze ook nog als buffer voor zijn wantrouwende echtgenote of past ze op de kinderen. De afgewogen lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen van actrice Julia Garner suggereren een amper beheerste nervositeit en onvrede. 

Ondertussen wordt het duidelijk dat er iets goed mis zit in het kantoor. Als haar baas eerst een chique hotelkamer laat boeken voor een jonge onervaren actrice en vervolgens zelf urenlang van de radar verdwijnt, lijken alleen bij Jane de alarmbellen te rinkelen. Niemand neemt haar zorgen serieus.


De toegangsprijs is € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). Alleen toegang met een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl