Johan Arp: ets Oktoberavond aan de Purmerringdijk.
Johan Arp: ets Oktoberavond aan de Purmerringdijk. (Foto: aangeleverd)

Kunstroute door Purmerend

PURMEREND - Ook dit jaar staat Purmerend het eerste weekend van oktober in het teken van de Kunstroute. 33 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openen op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober van 11.00-17.00 uur hun atelier of gastlocatie om u kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat er voor u een gevarieerd aanbod is. Van schilderkunst tot beeldhouwen en van textiel tot keramiek. U wordt gastvrij ontvangen en kunt hun kunst vrijblijvend bekijken. Uiteraard zal de kunstenaar enthousiast vertellen over zijn/haar werkwijze.

U kunt uw bezoek voorbereiden door wandelend langs 22 etalages in de Purmerendse binnenstad alvast kennis te maken met de deelnemende kunstenaars. De wandelroute Kunst in de etalage en het gratis routeboekje van de Kunstroute -waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd- zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend, www.kunstcollectiefpurmerend.nl. Op de website kunt u ook online kennis maken met alle deelnemers en een aantal van hun kunstwerken.

Afstand

Op alle locaties van de Kunstroute gelden de huidige coronamaatregelen. De bezoekers wordt gevraagd rekening met elkaar te houden, zo veel mogelijk anderhalve meter afstand te houden en regelmatig handen te wassen (die gelegenheid is er ook bij de deelnemers). En natuurlijk blijft u thuis bij klachten zoals hoesten en/of koorts.

Persoonlijke route

U kunt via de kunstetalages en de website van tevoren uw persoonlijke route uitstippelen voor dit meest kunstzinnige weekend van Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster. 

Ineke Koops: Bewaren