Er wordt geschaatst op ijsbaan De Westfries in Hoorn.
Er wordt geschaatst op ijsbaan De Westfries in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

Het kan vriezen, het kan dooien

PURMEREND - Hoe vaak wordt deze uitdrukking gebruikt? Te pas en te onpas. Maar … de herfst deed inmiddels zijn intrede en de winter is in aantocht. Niks bijzonders. Tenzij …. ja tenzij Koning Winter opeens echt gaat regeren. Dan vliegen we naar de winkel om sleeën en schaatsen aan te schaffen. En dan blijkt maar al te vaak dat we als het ware worden overvallen. Niet of slecht voorbereid en ongetraind worden de schaatsen onder geboden en begeven we ons op glad ijs.

Doe het dit jaar eens anders. De Purmerender IJs- en Inline skateclub biedt de mogelijkheid om goed voorbereid de winter in te gaan. Wekelijks kan er vanaf begin oktober tot eind februari met de club op de kunstijsbaan De Westfries in Hoorn worden getraind. Beginners, gevorderden en de echte buffelaars rijden op maandag of vrijdagavond onder deskundige leiding hun rondjes. En de jongste jeugd kan op zaterdagochtend de kunst van het rijden op de gladde ijzers meester worden.

Het programma voor de komende wintermaanden: Jeugdschaatsen 6 tot 12 jaar zaterdag 09.55 tot 10.55 uur, vanaf 2 oktober. Junioren schaatsen 13 tot 7 jaar: vrijdag van 19.00 tot 20:00 uur, vanaf 1 oktober. Toerschaatsen 18 tot 80 jaar: maandag vanaf 4 oktober 21:00 tot 22.15 uur en vrijdag 1 oktober van 19.00 tot 20.00 uur.

Gratis les

Iedereen is welkom en kan – geheel gratis en voor niets – een les volgen. Probeer het eens. En besluit pas na die les of het iets voor jou is. Aanmelden bij: Cor.Hoogendoorn@ijseninlineskateclub.nl