Persoonlijke bezoekjes en klushulp voor de bewoners
Persoonlijke bezoekjes en klushulp voor de bewoners (Foto: aangeleverd)

Renovatie flat Oostervenne goed voorbereid voor de bewoners

PURMEREND - Compleet nieuwe gevels. Werkmannen over de vloer. Een verbouwing is even afzien. Voor ouderen is de impact vaak extra groot. Daarom hebben Intermaris en bouwbedrijf Ooijevaar veel aandacht voor de bewoners van seniorenflats Ooster- en Westervenne in Purmerend. Eerst werden hun wensen opgehaald voor het resultaat. Nu bereiden zij zich samen voor op een prettig proces. Dit geeft rust en duidelijkheid.

De klushulp is een van de extra diensten die Intermaris en Ooijevaar aanbieden. Deze ideeën ontstonden tijdens de gesprekken die zij met de bewoners voerden. Jacqueline Ton, begeleidster vanuit Intermaris: “Eerst organiseerden we inloopbijeenkomsten. We vroegen wat mensen missen in de flat, en wat ze juist willen behouden. Veel bewoners wilden met ons meedenken. Daarom richtten we een meedenkgroep en een klankbordgroep op: om beslissingen in overleg te maken. Zo hebben we na een mini-excursie samen gekozen voor een nieuwe afscheiding langs de galerijen.”

“Daarna hebben we alle 129 adressen van de Oostervenne persoonlijk bezocht”, vult Simone Beentjes aan. Zij houdt zich bezig met de bewonersbegeleiding namens Ooijevaar, het bouwbedrijf. “We hebben uitgelegd hoe we stap voor stap naar de renovatie toewerken. Ook maakten we foto’s in de appartementen. Zo kunnen onze werkers zien waar ze rekening mee moeten houden, zoals een keuken of grote kast voor het raam. Die zorgvuldige aanpak stelde veel mensen gerust.”

Proefwoning en kletskeet

Over een paar weken is de proefwoning op nummer 5 klaar. Mevrouw de Haan (71) vindt dat fijn: “De tekeningen zien er goed uit, maar daar kunnen we bekijken hoe alles in het echt wordt. We kunnen er ook altijd terecht met onze vragen.” Dichtbij de flat richt Ooijevaar een bouwkeet in als huiskamer. Hier kunnen bewoners even de herrie en stof ontvluchten. “Of iets leuks organiseren, zoals een bingo”, aldus Simone. “Hebben de mensen andere leuke ideeën? Kom maar op, dan gaan we zien hoe we kunnen helpen.”

Alles als nieuw

De woningen krijgen goed geïsoleerde, kunststof kozijnen met HR ++ glas. Er komen individuele watermeters. Het gas wordt afgesloten en het energielabel gaat naar A of zelfs A+. Bij hetzelfde verbruik gaan de woonlasten dus omlaag. Ook de algemene faciliteiten worden vernieuwd en verbeterd. Brandveiligheid. Videofoon. Facelift voor de entree, lifthallen en galerijen. Een oplaadruimte voor scootmobielen. Jacqueline: “Het is een grondige verbouwing. Gelukkig weten wij uit ervaring dat mensen dit naderhand snel vergeten. Het nieuwe wooncomfort maakt alles goed.”


“Niemand heeft last van mij, ik heb last van niemand”, vertelt mijnheer Goedhoop (77) opgewekt. Hij woont al 18 jaar naar volle tevredenheid in flatgebouw de Oostervenne. De renovatie ziet hij met vertrouwen tegemoet. “Maar ik blijf er wel bij hoor. Kijk, ik ga overal relaxed in, maar ik wil wel controle houden.”Tijdens het huisbezoek bracht meneer Goedhoop ook zijn keuken ter sprake. “Die stond er al toen we hier kwamen wonen. Hij is op. Het tegelwerk ook. De dame van Intermaris was het daarmee eens. Inmiddels weten we dat de keuken na de verbouwing wordt vervangen. Zo zie je waar een goed gesprek toe kan leiden!” Voor de werkzaamheden moet meneer Goedhoop de nodige meubels verplaatsen. “Ik heb aangegeven dat we spullen eerst van de woning naar de berging gaan brengen, en daarna andersom. Moet lukken, zeiden ze. Het was fijn dat we alles zo konden bespreken.”

Proefwoning

“Wie vult eigenlijk de gaten in onze vloer als de verwarmingsbuizen zijn weggehaald?”, bedenkt Ria (71) zich ineens. Dochter Karin woont ook in flat de Oostervenne. Zij stelt haar moeder gerust: “Tijdens het huisbezoek zijn hier foto’s van gemaakt. Komt goed.” De derde generatie, Rens (15), volgt het gesprek lachend. Hij ziet zijn vernieuwde slaapkamer al helemaal voor zich. “Eindelijk van die regenstrepen af, haha!” Karin lacht hoofdschuddend mee. “Straks is de proefwoning klaar. Dan kunnen we allemaal rustig bekijken hoe het wordt. Daar kun je ook al je vragen stellen, mam.” Tijdens het huisbezoek vroeg Karins man hoe hij het grote zonnescherm moest demonteren. “Dat kan Ooijevaar voor u doen, zeiden ze. Intermaris heeft namelijk klushulp bij bouwbedrijf Ooijevaar ingekocht. Dat kan ook gaan om meubels en gordijnen weghalen. Door de hoge gemiddelde leeftijd van de bewoners, kunnen zij dit vaak niet meer zelf. De klushulp bespaart hen een hoop stress.”

Overnachten

"Ik kan niet wachten tot ze beginnen”, vertelt mevrouw Orzech-De Wit (74), "afgelopen winter moest ik de ramen met tape afplakken!” Inmiddels kan ze er wel om lachen. "Ach, laten we positief blijven. En die oude gevel vervangen gaat ook snel, weet ik uit eigen ervaring.” In haar koopwoning heeft mevrouw Orzech-De Wit dit eerder meegemaakt. Sinds 2019 woont ze in flatgebouw de Oostervenne. "Bevalt uitstekend. Als straks het HR++ glas erin zit, wordt het helemaal fijn. Scheelt ook een hoop geluid van het verkeer.” Het huisbezoek van de bewonersbegeleiders vond mevrouw erg prettig. "Ze vertelde duidelijk wat er gaat gebeuren, waarom en hoe. En als ik ergens mee zit, mag ik bellen. We mogen zelfs tijdelijk naar een kamer in de Westervenne. Maar dat hoeft niet. Ik blijf lekker hier met mijn honden. Kijken hoe mooi het wordt!”




Mevrouw Orzech-De Wit
De heer Goedhoop
Bewonersbegeleiding