Leden van FDP tijdens een demonstratie voor P3.
Leden van FDP tijdens een demonstratie voor P3. (Foto: aangeleverd)

Folklore Dansgroep wil nieuwe aanwas

PURMEREND - Volksdansvereniging FDP kan nieuwe leden gebruiken. Door de lockdown is een deel van de leden gestopt. Dansen op 1,5 meter afstand voelt toch anders. Gelukkig konden de leden in september weer starten en binnenkort hoopt men weer gewoon in de kring te kunnen dansen.

"We hebben meegedaan met Sport’in van Spurd, dat heeft enkele belangstellenden opgeleverd, maar er is nog genoeg plaats. Zeker na corona is het nodig dat inwoners van Purmerend en Beemster meer gaan bewegen en volksdansen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hersens", doet Ingrid Banen van FDP een oproep.

Sportief bewegen

Volksdansen is sportief bewegen op wereldmuziek. Gewoon in je spijkerbroek en T-shirt. Een deel van de leden behoort tot de groep senioren en zij blijven vaak tot op hoge leeftijd actief. "Maar natuurlijk willen we ook graag jongere leden verwelkomen."

FDP is een gezellige vereniging. Volgens mevrouw Banen worden nieuwe leden snel opgenomen in de groep. "Onze lessen op woensdagavond zijn voor mensen van alle leeftijden. De lessen op woensdagmorgen en vrijdagmiddag zijn iets meer gericht op ouderen. De les in Prinses Marijke 55+ start begin oktober. Dan is de ventilatie daar ook weer op peil."

Naast de lessen kunnen gevorderde dansers ook deelnemen aan het dansen zonder docent op maandag van 15.00 tot 16.30 uur in Prinses Marijke 55+, Violenstraat 6a. Ook deze groep start begin oktober. Niet -leden kunnen daar ook aan meedoen voor € 3,- per keer exclusief de toegang tot Marijke 55+ van € 1.- per keer.

Gratis proefles

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles in september of oktober via folkloredans@hotmail.com of 0299-439558.

Het programma, locaties en tijden zijn als volgt. Woensdag van 19.30 tot 21.30 uur in Wijkplein Where, Triton 73 voor oplopend niveau; vrijdag van 13.15 tot 14.45 uur Wijkplein Where Triton 73 voor beginners en half gevorderden. Gevorderden van 15.00 tot 16.30 uur; vanaf 6 oktober op woensdag in activiteitencentrum Prinses Marijke 55+ Violenstraat 6a, Purmerend van 10.00 tot 11.30 uur voor gevorderden.

Voor meer informatie over FDP kijk op de website www.folkloredans.nl Of facebook.com/folkloredans.