Rens van den Berg en Pascal Ton voor wat eens het postkantoor was.
Rens van den Berg en Pascal Ton voor wat eens het postkantoor was. (Foto: aangeleverd)

Nog aanmelden voor reünie postmedewerkers

BEEMSTER/PURMEREND – Over zeven weken is het zover, de reünie van voormalige en huidige post- en baliemedewerkers van Purmerend. Op zaterdag 27 november zullen in het MFC in Zuidoostbeemster de oude grappen en dolletjes nog een avondje de revue passeren en zal ongetwijfeld menigeen met enige weemoed terugdenken en praten over hoe het toen was. De organisatoren van de reünie, Rens van den Berg en Pascal Ton, hebben er zin in.

Van den Berg en Ton wekten voorheen ook 'bij de post'. Zij deden jarenlang hun dagelijkse rondje. Niet gek dus dat het posthart van beiden nog steeds klopt. "Postbezorger is een geweldig beroep. Je bepaalt je eigen tempo. Doe je het snel, dan ben je bijtijds klaar en loop je wat minder hard wordt het automatisch later", kijken ze met plezier terug op die goeie ouwe tijd. 

Wereld van verschil

Tussen de tijd dat het duo post bezorgde en nu zit een wereld van verschil. Dat begon al met de digitalisering. Vanaf dat moment werd het een stuk rustiger bij de posterijen. Het leidde langzaam maar zeker tot het sluiten van agentschappen, alsmede het hoofdkantoor aan de Gedempte Where, Op de plek waar nu dan eindelijk plaats wordt gemaakt voor een appartementengebouw. De 'bunker', zoals het schuwlelijke gebouw door velen wordt genoemd, is nagenoeg het enige wat nog doet denken aan de posttijd van toen.

Mail of bel

Wie zich nog niet heeft opgegeven voor de reünie kan dat alsnog doen. Een mail sturen naar renze56@hotmail.com of bellen naar o6-27140709 volstaat.