Afbeelding
(Foto: )

Repaircafé is terug

BEEMSTER - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een lampje wat het hapert? Weggooien? Mooi niet! WelzijnWonenPlus organiseert op donderdag 14 oktober eindelijk weer het Repair Café van Middenbeemster.

In Middelwijck, Prinses Beatrixpark in Middenbeemster, draait het op 14 oktober allemaal om repareren. Tussen 9.30 en 11.30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.


Door repareren te promoten, wil Welzijn WonenPlus een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."


Welzijn WonenPlus zal weer op regelmatige basis een Repair Café in Midden-en Zuidoostbeemster organiseren. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk.