Fragment uit 'Let him go'.
Fragment uit 'Let him go'. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend draait in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11 in Purmerend.

Zaterdag 9 en dinsdagmiddag 12 oktober 'Let him go' van Thomas Bezucha, Verenigde Staten / Canada, 2020, 113’.

Het noodlot slaat keihard toe bij de familie Blackledge. James, de volwassen zoon des huizes, valt al in de openingsminuten van zijn paard af en overlijdt als gevolg daarvan. Drie jaar na dit vreselijke incident hertrouwt weduwe Lorna met Donnie Weboy, maar hun huwelijk is allesbehalve rozengeur en maneschijn: meneer heeft nogal losse handjes en besluit zijn nieuwe vrouw én bonuskind onder te brengen bij zijn beruchte 'white trash'-clan in North Dakota. Daar, ver verwijderd van de bewoonde wereld, waant Donnie zich veilig, maar hij vergeet één ding: opa en oma Blackledge zijn er ook nog. Oma Margaret gaat niet zitten wachten tot alles vanzelf goedkomt - als dat überhaupt al gebeurt - maar wil kleinzoon Jimmy zelf gaan redden uit de klauwen van het Weboy-tuig. Ze overtuigt haar man, oud-sheriff George, om met haar mee te gaan en zo ontvouwt al vrij snel een roadtrip annex zoektocht door vijandelijk gebied.

De avondvoorstelling begint om 20.30 uur en de middagvoorstelling om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

Vrijdag 8 en dinsdagavond 12 oktober 'Quo vadis, Aida?' van Jasmila Žbanic, Bosnië & Herzegovina, 2020, 101’.

Het is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanic (‘Grbavica', winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Aïda werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN hen zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. 

‘Quo Vadis, Aida?’ werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië. 'Meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend,' aldus Variety. De film heeft de Publieksprijs gewonnen op het International Film Festival Rotterdam (IFFR 2021) en is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Internationale Film.


De voorstellingen beginnen om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl

Afbeelding