Afbeelding
(Foto: Celine Wagenmakers)

Weidevenne wijkkoren gaan weer van start

PURMEREND - In de wijkkoren zingen kinderen uit groep 3 en 4 van verschillende scholen uit een wijk, samen in één koor. Zo komen ze ook buurmeisjes en buurjongens tegen van andere scholen. Voor de koren in Weidevenne (noord- en zuid) kunnen kinderen zich nog inschrijven. De wijkkoren in de Purmer starten later dit schooljaar. De kleuters in Purmerend, groep 1 en 2, kunnen meezingen in het Watermusic kleuterkoor.

Naast het feit dat het natuurlijk heel leuk is om samen te zingen, zorgt het er ook voor dat kinderen zich kunnen ontspannen, aandachtig leren luisteren en leren samenwerken. Ook stimuleert het de taalontwikkeling en verbetert het werkgeheugen. Dit zijn vaardigheden die ook weer erg belangrijk zijn bij het leren op school. Voldoende redenen om samen te zingen in het wijkkoor.

De wijkkoren maken onderdeel uit van het unieke wijkproject Watermusic, waarin muzikale ontmoeting tussen kinderen en ouders in de wijk centraal staat. Meer informatie en inschrijven: www.muziekschoolwaterland.nl of bel 0299-427812.