Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Fit en voorbereid bevallen

PURMEREND - Ben je zwanger? Gefeliciteerd! GGD Zaanstreek-Waterland start binnenkort twee cursussen die helpen fit te blijven tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. 

Op maandag 25 oktober om 20.00 uur, start de GGD bij BeeStrong, Wilhelminalaan 1 in Purmerend een cursus zwangerschapsyoga. De oefeningen zijn aangepast op je zwangere lichaam. Ze helpen je sterk en fit te blijven tijdens je zwangerschap en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast doe je ademhalings- en ontspanningsoefeningen. 


De cursus bestaat uit negen lessen vóór de bevalling(waarvan één partneravond) en één erna. Je kunt het beste met deze cursus beginnen tussen de 20ste en 28ste week van je zwangerschap. De cursus kost 90 euro. 

Aanmelden kan via: www.ggdzw.nl/zwangerschapsyoga

Zwanger, gezond en fit

De cursus ‘Zwanger, gezond en fit’ is een combinatie van training en coaching. Het is een praktische no-nonsense cursus. De meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die er is. Je krijgt oefeningen voor je conditie en belangrijke spieren rondom het bekken. En tips o.a. over je houding en hoe je kunt ontspannen. Dit kun je dagelijks toepassen en levert al een enorme winst op voor jezelf en je zwangerschap!
Je krijgt ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën op te vangen? Hoe kun je je ademhaling gebruiken tijdens de bevalling?


De cursus bestaat uit zeven lessen vóór de bevalling (waarvan één partneravond) en drie erna (o.a. een les van een pedagogisch adviseur). Je kunt het beste met deze cursus beginnen als je tussen de 26ste en 30ste week van je zwangerschap bent. De cursus kost 45 euro. 

Aanmelden via: www.ggdzw.nl/zwangerenfit