Tony Pronk (tweede van rechts) krijgt de sleutel van de laatste woning. Verder op de foto Frank van Baarsen (projectleider), Jan Schrijvers (Teunisse Makelaardij) en Frank Putter (directeur).
Tony Pronk (tweede van rechts) krijgt de sleutel van de laatste woning. Verder op de foto Frank van Baarsen (projectleider), Jan Schrijvers (Teunisse Makelaardij) en Frank Putter (directeur). (Foto: Han Giskes)

Oplevering laatste appartement Zuiderterras

PURMEREND - Vorige week was de oplevering van het laatste appartement van het project Het Zuiderterras in Kop West. Bewoner Tony Pronk kreeg als laatste de sleutel van zijn appartement.

Bij het feestelijke maar sobere moment waren projectleider Frank van Baarsen en directeur Frank Putter, beiden van Aannemersbedrijf J.M. Putter en makelaar Jan Schrijvers van Teunisse Makelaars aanwezig.

Logischerwijs was de sleuteloverdracht geen onderdeel van een grote feestelijke gebeurtenis. "Dat zouden we dolgraag willen, maar in het kader van corona moesten we ons rustig houden. Dat is jammer, maar neemt niets weg van het prettige woonklimaat van de kopers van de appartementen, die direct zicht op de binnenstad van Purmerend hebben", aldus Jan Schrijvers van Teunisse Makelaars.

In april 2018 was een interactieve workshop tussen 50 geïnteresseerden, projectontwikkelaar Did en Mopet Architecten. De appartementen, variërend van tussen 40 en 120 vierkante meter, zijn in redelijk korte tijd verkocht.

Jan Schrijvers tot slot: "We hebben geprobeerd de appartementen zoveel mogelijk aan starters te verkopen. Het Zuiderterras onderscheidt zich naast de locatie en het zicht op de binnenstad door de gezamenlijke ruimte in het gebouw. Deze mag door de bewoners worden ingevuld."