Afbeelding
Renata bij Jennifer waar de rozen wachtten om te worden uitgedeeld. (Foto: archieffoto aangeleverd)

“We mogen als stad best trots zijn op het inloophuis”

PURMEREND – Renata Willems was zeven jaar bestuurslid en directeur van Inloophuis Wij | Allemaal. Daarna bleef ze zich als ambassadeur inzetten voor het inloophuis. Hieronder vertelt ze waarom.

“Ik schrijf dit stuk op 4 februari, Wereldkankerdag. Aandacht voor Kanker juist nu! Omdat het juist nu, in coronatijd, waardoor ook de open dag van het inloophuis niet kon doorgaan, zo belangrijk is dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.”


“Bij het inloophuis kunnen kankerpatiënten en hun familie terecht voor een luisterend oor, een zorgvraag, of gewoon wat aandacht. Ook nu, want de vrijwilligers doen er alles aan om juist nu contact te houden. Er is in deze tijd veel eenzaamheid en angst bij kankerpatiënten. Door bijvoorbeeld belafspraken in te plannen bieden de vrijwilligers toch dat luisterend oor en geven ze de bezoekers het gevoel dat ze er niet alleen in staan. Ze gaan daarin tot het uiterste. Ik heb daar diep respect voor.”


“Er staat me veel bij uit de periode dat ik directeur was van het inloophuis, en zeker van deze dag. Zo deelden we op 4 februari altijd rozen uit aan de inwoners van Purmerend. We gingen er mee de straat op, het ziekenhuis in. De rozen werden beschikbaar gesteld door Flowers by Jennifer. Maar zij was niet de enige ondernemer die zich zo ontzettend heeft ingezet voor het inloophuis. Het zijn er veel, en ze doen het nog steeds. Ondernemers hebben het inloophuis altijd een warm hart toegedragen en springen bij waar ze kunnen.”

“Dankzij hun inspanningen en die van de vrijwilligers beschikt Purmerend over zo’n prachtig inloophuis, en daar mogen we allemaal best trots op zijn."


"Het is door de vele jaren dat ik eraan was verbonden een stukje van mezelf geworden en daarom wil ik als ambassadeur nog steeds mijn steentje bijdragen aan deze bijzondere plek voor de kankerpatiënten.”