Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Gebrek aan communicatie leidt tot vernietigen verkiezingsborden

BEEMSTER/PURMEREND - Het campagneteam van de Stadspartij-Beemster Polder Partij hing op 15 oktober overal verkiezingsborden op. Zo ook op het weggedeelte Oosthuizerweg, binnen de bebouwde kom van Noordbeemster. Drie dagen later waren vier dubbele borden die daar waren opgehangen foetsie. Terwijl er door de gemeente Beemster een vergunning was afgegeven om de borden voor een periode van zes weken te plaatsen. Bovendien hingen borden van andere partijen wel nog op z'n plek. Ra ra!

Communicatie tussen gemeente Beemster en Provincie loopt spaak

Achteraf blijkt gebrek aan communicatie tussen de gemeente Beemster en de Provincie de oorzaak te zijn. De afgegeven vergunning is niet op de juiste wijze naar de provincie gecommuniceerd. Wat is er gebeurd? "De borden waren van de ene op de andere dag weg. We hebben nog gezocht of de borden in de wegsloot lagen, maar geen enkel spoor. Wie doet zoiets is dan de vraag. Bij buurtbewoners gevraagd of zij iets hadden gehoord of gezien. Ook dat bleek niet het geval, terwijl iedereen wel had gezien dat de borden er slechts enkele dagen hebben gehangen en zomaar weg waren", aldus Nico de Lange, die al jaren medeverantwoordelijk is voor de borden in Beemster. 


De partij vroeg zich nog af of het verzamelaars waren op zoek waren naar collectorsitems. Of ontevreden inwoners die problemen hebben met de toekomst van Beemster. Misschien was het wegbeheerder de provincie, die reclame-uitingen als ongewenst zagen. "We hebben eerst contact gezocht met de provincie Noord-Holland en kregen te horen dat onze vraag was uitgezet en dat we er nog van hoorden. Dat duurde uiteindelijk een week, want de vraag werd telkens doorgespeeld. En ja hoor, na die week kreeg ik horen dat de borden zijn weggehaald wegens het uiten van reclame langs de openbare weg", gaat De Lange verder.


Het leverde twee vragen op. Ten eerste waarom niet eerst contact opgenomen met iemand van de politieke partij of de gemeente Beemster? Op de tweede plaats waarom juist de borden van Stadspartij-Beemster Polder Partij en niet die van andere partijen? Het antwoord van de provincie was: "Het zijn ongewenste reclame-uitingen en de andere borden hingen te hoog om weg te halen." 


De Lange: "Heel vreemd, want de borden staan of hangen op gelijke hoogte en zijn geheel volgens de geldende regels geplaatst." Het verhaal werd echter nog gekker toen Nico een telefoontje van de wegbeheerder kreeg met de mededeling dat hij de borden bij het depot in Alkmaar kon ophalen. "Ik antwoordde toen dat ik het reƫel zou vinden als ze de borden terug zouden brengen. De volgende dag was het weer anders, want toen bleken de borden te zijn vernietigd."


De partij overweegt een schadeclaim of hoopt op een een goede andere afwikkeling door de wegbeheerder. Gemeente Beemster heeft laten weten waar het fout is gegaan. Hoe luidt het spreekwoord ook alweer? Als het kalf verdronken is....

Afbeelding
Afbeelding