De gouden formatie.
De gouden formatie. (Foto: aangeleverd)

Goud voor heren Turncentrum Waterland

REGIO - In Hoofddorp werd afgelopen zaterdag de eerste van de drie landelijke plaatsingswedstrijden gehouden. Turncentrum Waterland was vertegenwoordigd met 2 teams en had ook een deelnemer in een mixed team.

Het juniorenteam in niveau 3 steekt 17,5 uur per week in de turnsport en wil dat graag beloond zien in goede prestaties op wedstrijden. Ondanks de recente overstap die zij hebben gemaakt van Volendam naar Purmerend en het gering aantal trainingsuren in de zaal vanwege covid 19, staat het team nog steeds als een huis. Het team bestaande uit Lode Philippi, Kyan Jacobs, Ilias Elmezayn, Kyan de Zinger en Rick Stikkelorum behaalde deze eerste kwalificatie het goud met ruim 3 punten voorsprong op de nummer 2. Dit kwam tot stand door een ruime overwinning op het onderdeel rek, maar ook op voltige en vloer waren zij de besten.

De turners hebben als doelstelling om het komende seizoen landelijk weer mee te gaan strijden voor de finaleplaatsen en wellicht het podium. Stapsgewijs en met veel inzet werken ze toe naar de gewenste topvorm en kunnen ze zich zo vol zelfvertrouwen richten op de tweede kwalificatiewedstrijd in Alkmaar over 2 weken.

Bronzen medaille

Het tweede team van Turncentrum Waterland turnde in de categorie 4. Bjorn Slijkerman, Finn de Jong en David Popping turnden hier naar een bronzen medaille met ruime voorsprong op de nummer 4! Hoewel het team uit 6 turnsters mag bestaan klaarden deze jongens de klus met z’n drieën. Volgende keer zal ook Hidde de Haan van de partij zijn en wellicht dat er dan nog een hogere klassering uitgesleept kan worden, omdat het verschil met de nummer 2 nu maar heel klein was!

Bram van Zelst en trainer Sebastien Hoek van TCW kwamen uit in een mixed team met turners van Keizer Otto Naarden en HG&TC Hoorn. Ook zij turnden in niveau 3, maar in een andere poule en wisten met overmacht het goud binnen te slepen.


De dames van Turncentrum Waterland hadden individuele kwalificaties in Reuver dit weekend. Senioren 2e divisie Elske Ruijter en Yolin Kramer behaalden een knappe top 10 klassering. Yolin deed dit door onder andere de hoogste scores op sprong en haar lievelingstoestel balk te behalen. Elske turnde vooral hele stabiele oefeningen op alle 4 de onderdelen.