Rotary Purmerend kocht 40 doosjes met bollen.
Rotary Purmerend kocht 40 doosjes met bollen. (Foto: aangeleverd)

Rotary Purmerend plant duizend tulpenbollen voor Polio De Wereld Uit

PURMEREND - Op zaterdag 20 november gaan leden van Rotaryclub Purmerend samen met omringende bewoners bij de Beemsterbrug 1000 tulpenbollen planten. Niet alleen zal in het voorjaar daardoor Purmerend nog meer tot bloei komen, met de actie wordt ook bijgedragen om polio de wereld uit te krijgen. Door het planten van 1000 bollen zullen 1111 kinderen ingeënt worden tegen polio.

Rotary International zet zich in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal. De verkoop van de tulpenbollen wordt ingezet om de wereldwijde End Polio Now campagne van Rotary International te steunen. Ook in de regio Waterland worden elk jaar door Rotary tulpenbollen verkocht zoals in de hal van het ziekenhuis in Purmerend enkele jaren geleden. Met déze tulpenbollen plantactie van zaterdag slaat Rotary twee vliegen in één klap: Purmerend nog mooier maken op de grens met Beemster en Polio de Wereld uit.

Mooie plek

Frans Wisman is een van de leden binnen de commissie Duurzaam. Hij vertelt: "Het idee is enigszins afgekeken van een collega rotaryclub uit Noord-Holland. We vonden dat zo'n goed idee dat we besloten om 40 doosjes, met in totaal duizend tulpenbollen, aan te schaffen. En die gaan we zaterdag dus een mooie plek geven; nagenoeg op de grens van Purmerend en Beemster. Ik ga de komende proberen om zoveel mogelijk omwonenden te interesseren om mee te helpen in de grond te stoppen. Leuk is dat leerlingen van het Clusius College de grond eerst nog komen vrezen."


Na het planten van de tulpenbollen wordt de aandacht van de rotary langzamerhand weer gevestigd op 2022. Wisman: "We pakken dan sowieso de PrickNick-acties op, om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk troep wordt opgeruimd."

  

Er wordt overal al veel actie gevoerd om polio de wereld uit te helpen.