Coen Lagerveen en Barbara Jonk
Coen Lagerveen en Barbara Jonk (Foto: aangeleverd)

Stadspartij-Beemster Polder Partij: 'met de poten in de klei'

PURMEREND/BEEMSTER - Coen Lageveen, geboren in 1971 in de wijk Wheermolen in Purmerend, is de lijsttrekker van de Stadspartij-Beemster Polder Partij. De afgelopen acht jaar heeft hij als raadslid voor de Stadspartij deel uitgemaakt van de Purmerendse gemeenteraad.

Als trotse en rasechte Purmerender vindt hij het belangrijk om zich in te zetten voor de stad. Zijn ideaalbeeld is een stad waar veel gebouwd wordt en waar de leefbaarheid absoluut niet in geding mag komen. Kortom, een veilige stad waar iedereen met plezier woont en leeft, met goede en uitgebreide voorzieningen.


Begin van dit jaar is hem gevraagd om lijsttrekker te worden van de Stadspartij-Beemster Polder Partij. Het feit dat wethouder Mario Hegger, die drie keer lijsttrekker was, aangaf hiermee te willen stoppen, zette het licht voor Lageveen op groen. Mario Hegger blijft uiteraard beschikbaar als wethouder.


Coen: “Ik werd blij verrast met dit verzoek en ik heb er goed over nagedacht en ja gezegd. Uiteindelijk stemden de partijleden hiermee in.”


Hij vond het vreemd te moeten beginnen in een onwerkelijke situatie. “De Coronapandemie heeft een grote stempel gedrukt op onze voorbereidingen. Vele avonden vergaderen via teams eist veel van een ieder. Er was weinig interactie. “Fysiek bij elkaar zijn geeft veel meer inspiratie en toch hebben we een geweldig team kandidaat raadsleden bij elkaar gebracht en samen een doorkneed programma geschreven. We hebben een verbinding gecreëerd tussen Stadspartij en Beemster Polder Partij en hebben samen één lijst gemaakt en één programma geschreven en vormen samen één partij.”

Inzet en respect

Alle kandidaten van de Stadspartij-Beemster Polder Partij hebben twee dingen gemeen: ten eerste staan ze met hun poten in de klei. Ten tweede gaan ze allemaal voor Purmerend en Beemster samen. Binnen de club heerst ook dualisme en dat ervaart Lageveen als prachtig. “Ik moet zorgen dat alle kikkers in één kruiwagen blijven en het beste willen en doen met bijzonder grote inzet en met respect voor elkaar.”

Jongerenteam

Bij de Stadspartij-Beemster Polder Partij halen ze ook veel inspiratie uit het jongerenteam. “De jeugd staat op een onbevangen wijze met raad en daad bij. Ze leveren daar waar nodig ook kritiek en dat houdt ons weer scherp.”

Het jongerenteam van de Stadspartij-Beemster Polder Partij bestaat uit een bont gezelschap van jonge zeer gemotiveerde Purmerenders en Beemsterlingen. Zij zijn actief in de wijken en dorpskernen, bezoeken scholen en jeugdontmoetingsplaatsen en luisteren naar de jongeren. Zo signaleren ze de problemen en wensen van deze jongeren. “Hun input wordt samen met hen binnen onze fractie besproken en er wordt gekeken wat we voor deze jongeren kunnen betekenen.”

Bijzonder grote inzet en respect voor elkaar

Barbara Jonk

Barbara Jonk is de nummer 2 op de verkiezingslijst. Lageveen is blij met haar deskundigheid. Ze was voor de Beemster Polder Partij niet alleen Wethouder maar is ook raadslid in de Gemeente Beemster. “Om met zo’n topper de verkiezing in te gaan vind ik een hele eer”, steekt Coen de loftrompet.

Wheermolen

De roots van Coen Lageveen liggen in de Wheermolen waar hij ook woont en zich al jaren inzet als vrijwilliger. Samen met andere inwoners en leden van de Stadspartij organiseert hij ook in ‘zijn’ wijk evenementen waaronder diverse evenementen in winkelcentrum Makado, de Sinterklaasintocht, de bewonersmarkt bij de flat ‘Het Dagboek’, buurtbarbecues enzovoorts.

Ogen en Oren

“Verder ben ik actief als vrijwilliger bij Ogen en Oren, een bewonersproject waarbij de bewoners in de eigen buurt in een opvallend hesje op pad gaan om opvallend aanwezig te zijn. Tevens doen ze dan meldingen bij politie en gemeente van eventuele verdachte situatie en over bijvoorbeeld defecte lantaarnpalen, welke voor onveilige situaties kunnen zorgen.”

Nummer twee op de lijst is Barbara Jonk uit Zuidoostbeemster. Zij is sinds 2008 politiek actief voor de Beemster Polder Partij. “Wat ik belangrijk vind is dat er goede voorzieningen zijn in wijken en kernen. Dit gaat om winkels, bedrijven, zorg, welzijnsorganisaties, verenigingen en onderwijs.”


Basisonderwijs maar ook voortgezet onderwijs en MBO zijn stevig verankerd in de gemeente, vindt Jonk. “Verder vind ik het van belang dat er goede en veilige wegen zijn met name veilige fietsroutes naar scholen.”

Verbinding met samenleving

Barbara is actief voor de Stadspartij-Beemster Polder Partij omdat ze van mening is dat een lokale partij zonder vast te zitten aan landelijke partijpolitiek juist kan doen wat nodig is. “Verder zijn wij een partij met vele verbindingen met de samenleving op vele vlakken. Zelf ben ik werkzaam in de huisartsenzorg en hoor wat er speelt in de zorg en waar knelpunten zijn en waar je als gemeente aandacht voor moet hebben.”