De bus van stichting Mee Doen kan blijven rijden. Inzetje: Maria Deen is dolgelukkig.
De bus van stichting Mee Doen kan blijven rijden. Inzetje: Maria Deen is dolgelukkig. (Foto: Han Giskes)

Bus stichting Mee Doen Purmerend kan dankzij sponsors blijven rijden

PURMEREND - Maria Deen, de oprichtster van en drijvende kracht achter stichting Mee Doen Purmerend, heeft heftige weken achter de rug. Dat kwam doordat het een haar scheelde of de bus van de stichting zou vanwege te hoog oplopende kosten definitief aan de kant moeten blijven. En juist dat had een ramp betekend voor de stichting, want het vervoermiddel waarmee ouderen naar een activiteit of uitje worden gereden, is van essentieel belang voor Mee Doen Purmerend. Het is letterlijk en figuurlijk de motor waarop Maria Deen haar stichting runt.

Het is Maria Deen gelukt om vervoermiddel in eigen beheer te nemen

Hoe anders is het nu! Met behulp van enkele bevriende relaties is het de immer strijdbare Maria gelukt om de bus op de weg te houden. En nog wel in eigen beheer. "Het kon niet anders. Jaren geleden ben ik een samenwerking aangegaan met De Zorgcirkel. Ik was toen al 50 jaar vrijwilligster, buiten mijn werk in de zorg en in het bedrijfsleven. Mijn doel is om iedereen te helpen die het nodig heeft. Daarnaast wil ik een verbinding maken met een gezonde samenleving. Ik werkte in de koffiecorner bij Molentocht, een van de locaties van De Zorgcirkel. Nadat Molentocht was verbouwd, opperde ik het plan om een bus aan te schaffen", vertelt Maria.

Geen geld aannemen

Omdat ze vrijwilligster was mocht ze geen geld aannemen. "En dat heb je wel nodig voor een bus. Vandaar de samenwerking met Molentocht. Op papier haalde ik veel geld binnen, maar het werd weer ingetrokken omdat Molentocht bij De Zorgcirkel hoort en zelf inkomen heeft. Ik kreeg toen het advies om met een ander concept te komen. Dus besloot ik een stichting van de grond te tillen".

Maria spoedde zich destijds naar de notaris en liet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook schreef ze het programma Max maakt mogelijk en enkele dagen later kreeg ze


Zie verder pagina 3