Juist nu is taal oefenen van groot belang.
Juist nu is taal oefenen van groot belang. (Foto: Portra)

Extra oproep voor taalcoaches in bieb

REGIO - Via het NL plein van Bibliotheek Waterland worden anderstaligen gekoppeld aan een taalcoach om samen Nederlands te oefenen in de Bibliotheek.

Met steun van het NL plein heb je 10 weken lang gesprekken met jouw taaldeelnemer

Nu de bieb nog niet open is vallen de wekelijkse bijeenkomsten van de bibliotheken stil. Omdat juist nu het voeren van dagelijkse gesprekken om de taal te oefenen van groot belang is, zoekt de Bibliotheek nieuwe taalcoaches die wekelijks een uurtje online met iemand willen oefenen; een online taalcoach.

Taalvrijwilliger

Een online taalcoach is een taalvrijwilliger die op afstand anderstaligen helpt bij de Nederlandse taal. Dit kan o.a. door te oefenen met spreken, luisteren, uitspraak en het uitbreiden van de woordenschat. Voordat je als online taalcoach aan de slag gaat, krijg je een training van de medewerkers van het NL plein. Je krijgt didactische tips en suggesties voor taaloefeningen waarmee je een online ontmoeting kunt vormgeven. Wil jij online, vanuit huis, een anderstalige verder helpen op de participatieladder? Met ondersteuning van het NL plein heb je 10 weken lang gesprekken met jouw taaldeelnemer.

De indrukken van de huidige taalcoaches zijn louter positief. Zoals met Harout, die zo gemotiveerd is. Hij wil zo snel mogelijk aan het werk. In zijn geboorteland Syriƫ was hij chef-kok van zijn eigen restaurant.


Wil je je aanmelden als taalcoach, stuur dan een mail naar nlplein@bibliotheekwaterland.nl