Afbeelding
De Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat doet 29 mei mee aan het Weekend van de Begraafplaats. (Foto: archieffoto)

Kennismaken met Oude Begraafplaats

PURMEREND - Ook dit jaar doet de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat weer mee aan het Weekend van de Begraafplaats. Op zaterdag 29 mei is de poort geopend van 10:00 tot 16:00 om bezoekers te ontvangen. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.

Zaterdag 29 mei

Er is een kraam met informatie en fotocollages. Ook de vrijwilligers van de Oude Begraafplaats zijn aanwezig en bezig met onderhoud en herstelwerkzaamheden. Er is helaas geen rondleiding, maar alle vragen zullen zijn met liefde beantwoorden. Het thema van dit jaar is, heel toepasselijk: Vol Liefde.

'Vol liefde'

Bezoekers van de Oude Begraafplaats omschrijven deze dodenakker vaak als een plek vol liefde. Een plaats waar zij hun overleden dierbaren vol liefde herdenken. Liefde is dan ook volop te vinden op de Oude Begraafplaats, zoals bijvoorbeeld op de teksten op grafstenen. Het is een plek waar mensen hun liefde voor hun dierbaren kenbaar en voelbaar maken, en nog lange tijd kunnen beleven. Maar ook een baken van troost, respect en eerbied.

Inzet vrijwilligers

Dat een begraafplaats een omgeving ‘vol liefde’ biedt, vindt men ook terug in de zorg en aandacht van de mensen die op de Oude Begraafplaats werken. De vrijwilligers die deze historische locatie beheren en de monumenten herstellen dragen daarnaast zorg voor de nabestaanden die ze ontmoeten. De Oude Begraafplaats, tot slot, is ook vol liefde voor de natuur. In het centrum van Purmerend is het groene oase van rust waar ruimte is voor stilte en herdenken.

Welkom

Het bestuur van de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend en de vrijwilligers hopen u op zaterdag 29 mei te ontmoeten.