René van Dongen verkoopt exclusieve merken.
René van Dongen verkoopt exclusieve merken. (Foto: Rodi Media/MvS)

Heeft u ook 'gewone' fietsen?

LANDSMEER - Heeft u ook 'gewone' fietsen? René van Dongen, eigenaar van The Cool Biking Company op de hoek van Beekstraat/Calkoenstraat, moet lachen.

"Ja", vertelt hij, "wij hebben inderdaad een bijzonder assortiment. Wij hebben bijvoorbeeld helemaal géén normale stadsfietsen of kinderfietsen, alleen elektrische fietsen, veel (elektrische) vouwfietsen, bakfietsen en bijvoorbeeld ook helemaal geen racefietsen of mountainbikes. Het is een heel bewuste keuze, als je geen grote winkel hebt moet je keuzes maken!"

En de keuze is geworden: hoogwaardige fietsen van bijzondere en exclusieve merken. Van Dongen: "Ik wil daar absoluut niet mee zeggen dat een fiets van bijvoorbeeld Sparta of Batavus of Gazelle niet van goede kwaliteit is. Echter, van deze merken zijn al 1.000 dealers in Nederland, waarom zou ik dan in godsnaam dealer 1.001 willen zijn? Dan kan ik mijn hengel beter in een andere vijver gooien..."

Dat heeft Van Dongen dus gedaan. En zijn winkel is premiumdealer van exclusieve merken als bijvoorbeeld Gocycle, de Zwitserse merken Stromer en MTB Cycletech, Riese & Muller,Qwic en dé grote winnaar uit de consumentengids: Victoria.

En hoe zit het dan met de levertijden? De kranten staan er bol van en het was zelfs op het journaal dat er geen fiets en geen onderdelen meer te koop zijn...

Weer een geheimzinnige glimlach... René: "Tja, echt eenvoudig is het niet op het moment en bij de gratie dat wij aardig voorraad hebben kunnen we nog goed aan de vraag voldoen, maar dat is inderdaad eindig en er zijn inderdaad fietsmerken waar je in 2021 geen enkele exemplaar meer bij de fabriek kunt bestellen. Als je dit voorjaar nog op een mooie nieuwe E-Bike wil, is lang wachten geen optie. Maar voorlopig kunnen wij nog vooruit en we plannen graag een afspraak voor een proefrit."