Bijeenkomst voor meiden van 12 tot 24 jaar.
Bijeenkomst voor meiden van 12 tot 24 jaar. (Foto: Pixabay)

Meidenclub in OBA Molenwijk

NOORD - Buurtvereniging Molenwijk, Kringwijs, Vooruit Studenten en OBA Molenwijk bieden op woensdag 23 juni en 7 juli een bijeenkomst voor meiden van 12 tot 24 jaar. De meidenclub is bedoeld om iets te leren of af te leren, iets te maken, iemand te ontmoeten of voor iets strijden.

Met elkaar aan de slag gaan om hun eigen doelen te bereiken

De meidenclub is een uitvloeisel van de Jongerentoekomstkring, een procesaanpak waarbij jongeren met elkaar aan de slag gaan om hun eigen doelen te bereiken. Het is bedoeld voor jongeren die zich aardig redden, maar waarbij tegenslag net het duwtje de verkeerde kant op kan betekenen. Juist omdat ze elkaar in deze aanpak erdoor trekken, ontstaan mooie resultaten in hun talentontwikkeling.

De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaken en verkennen wat de doelen zijn. Dat is een bijeenkomst binnen op stoelen en met praten. Hoe de andere bijeenkomsten eruit zien, bepalen de jongeren. In de loop van het proces kunnen de doelen aanscherpen of veranderen. Er kan een groepsdoel ontstaan of individuele doelen. De jongeren zijn eigenaar van het proces en worden daarin ondersteund.


OBA Molenwijk, Molenwijk 21. Contact opnemen? molenwijk@oba.nl.