Kapitein van het Markermeer Rohald met zijn hondje.
Kapitein van het Markermeer Rohald met zijn hondje. (Foto: aangeleverd)

Volg de Kapitein van het Markermeer

REGIO - De versterking van de Markermeerdijken is in volle gang. Al ruim 3,5 miljoen kuub zand is opgespoten tussen Hoorn en Amsterdam om de 33 kilometer lange dijk voor de komende vijftig jaar weer veilig te maken. De Kapitein van het Markermeer volgt de werkzaamheden op de voet.

In de serie ‘Buitendijks’ belicht de kapitein de dijkversterking steeds vanuit een ander thema


Samen met zijn hondje Bennie vaart hij met zijn zeilschip de VD8 langs de Markermeerdijk. En gaat hij in gesprek met bouwers, bewoners, ondernemers en (dijk)experts. Op zoek naar mooie verhalen.

De avonturen van kapitein Rohald zijn vastgelegd in een serie video’s. In deze serie ‘Buitendijks’ belicht de kapitein de dijkversterking steeds vanuit een ander thema. In de eerste video ‘Van top tot veen’, die nu op zijn kanalen te zien is, leert Rohald welke uitdagingen er komen kijken bij het bouwen van een nieuwe dijk op slappe grond, waarom het nodig is om de dijk te versterken en hoe het is om direct achter de dijk te wonen en werken. De campagne rond kapitein Rohald is een initiatief van de Alliantie Markermeerdijken die dijkversterking uitvoert. De Kapitein van het Markermeer heeft zijn eigen social kanalen op Facebook en Instagram, waarop hij regelmatig foto’s en video’s van zijn ontdekkingstochten deelt. De kapitein heeft al veel volgers verzameld; al ruim 1.000 volgers op Facebook en 600 op Instagram. Daarnaast heeft hij een eigen website en youtubekanaal.

Ook benieuwd naar de avonturen van de Kapitein van het Markermeer? Volg hem op social media (@dekapiteinontdekt) of bezoek Kapiteinvanhetmarkermeer.nl.