Paul Wals: na 50 jaar nog steeds een gewaardeerd autoschadespecialist.
Paul Wals: na 50 jaar nog steeds een gewaardeerd autoschadespecialist. (Foto: Rikus de Lange)

Paul Wals vijftig jaar autoschadespecialist in Landsmeer

LANDSMEER – Het begon ooit met één auto tegelijk in een schuur, maar het bedrijf is flink gegroeid en staat nog steeds fier overeind. Al vijftig jaar, want het gouden jubileum van Autoschadespecialist Paul Wals is deze maand een feit. “Best uniek voor een bedrijf in deze branche”, stelt de naamgever nuchter vast.

door Marcel van Stigt

'Ik heb met alles geluk in het leven', verklaart de Landsmeerder zijn succes

Een interview met Paul Wals is een interview met onderbrekingen. Stilzitten is er met zijn tweeënzeventig jaren niet bij. Om de drie minuten spring hij op en loopt weg. Dan spoedt hij zich naar een van de kasten in zijn huis, trekt een la open en komt terug met foto’s of krantenartikelen die hij koestert als dierbare erfstukken. En nee, in deze zorgvuldig bewaarde knipsels gaat het niet over auto’s in het algemeen of over zijn bedrijf in het bijzonder.

Paardenraces

Centraal staat een andere passie: paardenraces. Hij verwijst er graag naar. Niet in de laatste plaats omdat hij vele prijzen binnen heeft gehaald: 99 nationale, 2 internationale, met als pronkstuk de Grand Prix d’Amérique in 2003, een bokaal die in een van de vitrines de hoofdrol opeist. “Ik ben de enige Nederlander die deze prijs heeft gewonnen”, vertelt hij trots. “Het was in de jaren 1992 tot en met 2005. In die periode ging alles absurd goed. Met de races en met mijn bedrijf.”

Goed dat hij dit laatste even noemt, want het gaat nu juist om zijn bedrijf: Autoschadespecialist Paul Wals.

'Ga jij maar eens werken'

Het is aan zijn moeder te danken dat hij ooit in deze branche verzeild is geraakt. “Ik was zestien jaar en een luie donder”, zegt hij. “Mijn moeder zei op een dag: ‘Ga jij maar eens werken’. Ze pakte me bij mijn kraag en nam me mee naar het autobedrijf van Jan Splinter. Daar heb ik het vak geleerd. En ik droomde ervan, zó mooi vond ik het. Mijn eerste ervaring met auto’s was het trouwens niet. Al eerder – in de strenge winter van 1963 – heb ik drie maanden lang met een koek- en zopie-auto over het ijs gereden.”

Zelfstandig ondernemer

De jonge Paul was zo enthousiast dat hij van het herstellen van autoschade zijn werk wilde maken. Als zelfstandig ondernemer. Liever auto’s uitdeuken, lassen en lakken dan met kippen of varkens in de weer, wat binnen de uitgebreide familie Wals meer gangbaar was. Hij volgde een opleiding in Amsterdam en begon aan het Noordeinde 39 zijn eigen bedrijf, in een oude schuur die ruimte bood aan welgeteld één auto.

Zandweg voor de deur

“Er was hier nog niks. Voor de deur liep een zandweg. Maar ik was ervan overtuigd dat ik iets kon bereiken. Dat is gelukt. Ook dankzij de goede naam van mijn familie. Heel Landsmeer kreeg ik als klant. Eerst was ik nog alleen. Later nam ik twee jongens in dienst. Alle reparaties deden we.”

Ouderlijk huis

Paul Wals startte zijn huidige bedrijf aan Noordeinde 37a, het erf van zijn ouderlijk huis. De stroom klanten zwol aan. Niet alleen vanuit Landsmeer, maar ook daarbuiten. Opvallend veel bekende Nederlanders vertrouwden hun Mercedes, Bentley of Ferrari aan Paul Wals toe.

Zijn bedrijf, aangesloten bij FOCWA, de Nederlandse vereniging van ondernemers in het carrosseriebedrijf, genoot een uitstekende reputatie en het vertrouwen heeft hij nooit beschaamd. Vanwege het professioneel en spoorloos wegpoetsen van schades én vanwege de service. Zo introduceerde Paul Wals de gratis leenauto, een voorbeeld dat onder veel collega’s navolging kreeg.

“Ik heb met alles geluk in het leven”, verklaart hij zijn succes. “Zoals ik ook veel paardenraces heb gewonnen. Altijd goede paarden gehad en kennelijk had ik er gevoel voor. Toen ik eenmaal prijzen begon te pakken, liet ik het bedrijf aan mijn personeel over. Ik had toen zes, zeven mensen in dienst.”

Na vijftig jaar staat het autoschadebedrijf nog steeds als een huis. Paul Wals is meegegaan met de tijd en dus hebben ook daar geavanceerde computertechnieken hun intrede gedaan. Vroeger moest hij het zonder stellen, zoals ook ongezonde gassen vrij spel hadden. Het kwam puur aan op kennis, vakmanschap en een fijn gevoel. En een fijn gehoor. Kwam er een klant op bezoek met een auto die niet meewerkte, dan ging hij met Paul een stukje rijden. Nog voordat ze een kilometer verder waren had Paul al gehoord wat het probleem was. Hij zal dat waarschijnlijk nog steeds kunnen. "Dat soort dingen gaan ik je kop zitten.”