Landsmeer doet mee aan Opschoondag

LANDSMEER - Landsmeer Schoon doet op zaterdag 20 maart in samenwerking met de gemeente mee met de Landelijke Opschoondag. Vanwege Corona helaas geen gezamenlijke start en de feestelijke traktatie (een bedankje van de gemeente voor een ieders inzet) zit er ook niet in.

Maar, de actie gaat door. De groep gaat schoonwandelen tussen 10.00 en 11.30 uur. Meedoen? Loop, maximaal in tweetallen, een uurtje door je buurt of schoon je sloot, vanaf de kant of vanuit een boot.

Geef je op via: broekemaus@gmail.com. Na aanmelding krijg je de coronarichtlijnen doorgemaild.

Gebruik bij voorkeur eigen materiaal, grijper, handschoenen en dergelijke. Liever een grijper, een ring, handschoenen en een vuilniszak van de gemeente? Geef dat door bij de aanmelding. Het materiaal ligt klaar bij de werf op vrijdag 19 maart tussen 9.00 en 16.00 uur of zaterdag 20 maart vanaf 9.00 uur bij de werf. Wil je een grijper langer gebruiken, dan mag dat ook. Laat dan wel je naam en telefoonnummer achter.

Het voorstel is te lopen door het centrum, het sportpark maar ook bij het talud tegenover de BP. Je kunt natuurlijk ook je eigen route lopen of varen. Afval, grijper en ring kunnen zaterdag tot uiterlijk 11.30 uur neergezet worden voor de ICL-hal, bij het bruggetje ingang sportpark en bij de voormalige Steigerbouw, hoek Zuideinde/IJdoornlaan.

Gebruik tijdens je rondje de app van HelemaalGroen. Deze kun je gratis downloaden in de App Store of Playstore. Als je deze activeert als je begint met opschonen, kun je na afloop je route uploaden. Deze verschijnt dan als een groen lijntje op de kaart van Nederland. De resultaten zijn te zien op app.helemaalgroen.nl.