Zo solliciteer je als 50-plusser met succes

REGIO – Vijftigplusser en werkzoekend? En ketsen je sollicitaties stuk voor stuk af? Laat je inspireren door de succesvolle sollicitatiestunt van Marcel van Stigt.

Advertentie op social media leidt tot vaste baan

Marcel van Stigt was 54 toen hij in maart 2012 op straat kwam te staan. Na 24 dienstjaren boventallig verklaard wegens slechte bedrijfsresultaten.

“Eerst vond ik het helemaal niet erg”, blikt hij terug. “Het was lente, het zonnetje scheen,ik werd een jaar doorbetaald en ik ging ervan uit dat ik wel weer een nieuwe baan zou vinden. Maar dat gebeurde niet. Ik ontving de ene van de andere afwijzing. Daar werd ik behoorlijk onzeker van.”

Het werd alleen maar vervelender. Zeker toen het einde van zijn ww-uitkering naderde. Een zwart scenario driegde. Totdat hij begreep waarom het tot dusver niet was gelukt.

“Ik liep een uitzendbureau binnen en klampte de eerste medewerkster aan die vrij was. Ik vertelde mijn verhaal en halverwege onderbrak ze me. ‘Meneer Van Stigt’, zei ze, ‘U hebt me nu al drie keer verteld dat u ‘al’ 54 jaar bent.’ Ik had het niet eens gemerkt. En toen viel het muntje: ik ga ervan uit dat ik te oud ben, besefte ik, ik gooide zelf de deur in het slot!’’

Ludieke advertentie

Met dit inzicht besloot Van Stigt het heel anders aan te pakken. Nadat hij per omgaande opnieuw een afwijzing op een online-sollicitatie had ontvangen, besloot hij het over een heel andere boeg te gooien. Hij plaatste op de social media een ludieke advertentie onder de noemer 'Ja, ik wil!'.

Marcel: “Het werd een enorm succes. Het werd op Facebook ruim 9300 keer gedeeld, ik werd platgebeld en mijn mailbox stroomde vol. Maar vooral: ik hield er een vaste baan aan over. Mijn advertentie was namelijk onder meer gelezen door een HR-manager die net bezig was om op een andere manier nieuwe mensen binnen te halen. En mijn stunt paste precies in haar plaatje.”

E-book om 50-plussers te inspireren

Van Stigt heeft hier veel van geleerd en wil graag vijftigplussers inspireren die moeite hebben om een baan te vinden. Het volledige verhaal van Marcel van Stigt staat op zijn blogsite. In de winkel vind je als e-book een gids met daarin zijn verhaal en diverse concrete tips en aanbevelingen.

Zie www.momentjevoormarcel.nl.