Sport in Noorderpark / Beweegteam.
Sport in Noorderpark / Beweegteam. (Foto: Noorderpark)

Heel Noorderpark beweegt

Algemeen

NOORD - Dit najaar kan iedereen een keuze maken uit de vele sport- en beweegactiviteiten die in het Noorderpark worden georganiseerd. Het Beweegteam staat klaar met een breed aanbod, afgestemd op de behoeften van de buurtbewoners.

Zo is er wekelijks een Hoelahoep of Nordic walking les, kun je meelopen met Natuur Wandelen, Power walking of de Kwiekroute. Met Outdoor fitness of hardlopen kun je nog fitter de winter in. Het jeu-de-boules toernooi (finale 9 oktober) en de DeNoloop (16 oktober) zorgen voor een link tot ver buiten het park, samen met Decathlon. In de koude decembermaand kun je op de dinsdagavond Winterfit volgen in de gymzaal op de Chrysantenstraat. Deelname van alle activiteiten is gratis, behalve de fietscursus, hiervoor geldt korting met stadspas.

13 oktober ontvangen alle toekomstige sportleiders hun LSR-3 diploma in Grandcafé Noorderpark. Hiermee kunnen zij zelfstandig sportactiviteiten en evenementen in het Noorderpark (en daarbuiten) organiseren. De diploma’s worden uitgereikt door Esther Lagendijk (Sociaal domein, Stadsdeel Noord) aan het Beweegteam dat bestaat uit: Abdeslam el Hallaoui, Aimee Stroink, Arthur Karapetjan, Florangel Paula, Berry Beek, Nabila Erraad, Hassan Ouamari en Lahcen Ami. Ook worden alle beweegvrijwilligers van het Noorderpark in het zonnetje gezet.

Het Noorderpark is het groene hart van Amsterdam-Noord en slaat een brug tussen de verschillende wijken en mensen. Hier kun je genieten van de natuur en sporten of bewegen. Stichting Noorderpark versterkt samen met bewoners de levendigheid in het park. Doel is om een groene en verbindende plek te zijn voor iedereen. Ook is er alle ruimte om zelf activiteiten te organiseren.

Kijk voor alle sportactiviteiten op www.noorderpark.nl bij Parkbericht of Agenda. Aanmelden kan via rita@noorderpark.nl.

Sport in Noorderpark / Beweegteam.