Politie en team Veiligheid staan klaar.
Politie en team Veiligheid staan klaar. (Foto: aangeleverd)

Week van de Veiligheid

Algemeen

NOORD - De Week van de Veiligheid begint maandag 11 oktober. In deze week staan politie en team Veiligheid van het stadsdeel op verschillende plaatsen in Amsterdam-Noord klaar. 

Politie en team Veiligheid geven in deze week per dag informatie over een vorm van criminaliteit die veel gevolgen heeft voor betrokkenen: cybercrime, overvallen en ondermijning. Ze geven ook tips om te voorkomen dat men er het slachtoffer van wordt. Iedereen kan langskomen om een afspraak te maken om aangifte te doen, vragen te stellen of ervaringen in de buurt of onderneming te delen.

Maandag 11 oktober is het onderwerp ‘Cybercrime’ met onder meer aandacht voor onder meer internetoplichting, identiteitsfraude, hacken en What’s App-fraude bij Winkelcentrum Molenwijk, van 09.30 tot 15.30 uur. Dinsdag 12 oktober is het onderwerp ‘Overvallen op woningen en ondernemingen’ bij Winkelcentrum Boven ’t Y, van 09.30 tot 15.30 uur. Woensdag 13 oktober is het onderwerp ‘Ondermijning’: een winkel zonder klanten, een vreemde die veel geld biedt voor uw onderneming: wat is ondermijning, hoe herken je het, waar kun je het melden? Van der Pekstraat, van 09.00 tot 12.00 uur en Waterlandplein, van 13.00 tot 16.00 uur. 

Voor meer informatie: www.amsterdam.nl/veiligheid.