De officiële opening van het jeugdcentrum is 17 november.
De officiële opening van het jeugdcentrum is 17 november. (Foto: gemeente Amsterdam)

Bouw jeugdcentrum De Banne van start

Algemeen

NOORD - De bouw van het jeugdcentrum De Banne is afgelopen vrijdag van start gegaan. Het gebouw komt tijdelijk naast het zogenoemde Rode Plein bij Overslag in Banne Noord. Voorlopig voor vijf jaar totdat de definitieve plek in De Banne er is.

Een plek speciaal voor jongeren en kinderen in deze buurt is hard nodig. “De jeugd in De Banne wacht al lang op een eigen plek. In gesprek met toenmalige burgermeester Van der Laan gaven de jongeren al aan dat hier ontzettend veel behoefte aan is. Deze langgekoesterde wens gaat nu in vervulling. Een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen, ontspannen en elkaar ontmoeten”, aldus stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk.
Voor de programmering van het jeugdcentrum werken organisaties als SPIN, Dock, Stichting Wijsneus, Studiezalen, Noordje nauw samen met de jeugd zelf. Op deze manier heeft de jeugd invloed op wat er in het centrum te doen is, maar is er ook genoeg ondersteuning en begeleiding. Het gebouw krijgt twee verdiepingen, een keuken, een huiskamer en een activiteitenruimte. Als het af is beschilderen de jongeren en kinderen de buitenkant, zodat het direct goed bij de buurt past. De officiële opening van het jeugdcentrum is 17 november.