Afbeelding
(Foto: Jordi Sloots)

Kicksfit start bij ASV de Dijk

Algemeen

NOORD - Een fitness body kweken én samen het spelplezier van voetbal beleven; deze unieke combinatie is nu mogelijk dankzij de complete workouts van Kicksfit.

Bij Kicksfit, een initiatief van de KNVB, komen elementen uit krachttraining, hardlopen, crossfit, bootcamp én voetbal samen in een workout van één uur, die voor een kleine groep op een voetbalveld wordt gegeven. Kicks gelooft dat je intensiever sport en het langer volhoudt wanneer je je sport leuker vindt. Na een goede warming-up en een all-round workout, waarbij je al je spiergroepen traint, wordt de training afgesloten met een korte, intensieve voetbalvorm.

Fit blijven

Uit onderzoek onder ruim 2.500 oud-voetballers blijkt dat de meesten (nog) sporten om er fit uit te zien, om spiermassa op te bouwen en om in conditie te blijven. Dat doen zij op de wisselende momenten dat er voor hen ruimte is om te sporten. De fysieke voordelen zijn er zeker, maar velen missen het spelplezier dat voetbal hen wel biedt.

Daarom is er een nieuwe sport ontwikkeld die het plezier van voetbal combineert met het resultaat van fitness; Kicksfit. Specialisten met verschillende achtergronden, waaronder straatvoetballegende Edward van Gils, personal trainer (van o.a. Georginio Wijnaldum) Rani Chaoui, MMA-er Farid Talib Said en oud-profvoetballer Yuri Cornelisse, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het trainingsprogramma.

De eerste Kicksfit club is in 2019 geopend in Amsterdam-West. De tweede locatie is recent geopend bij ASV de Dijk in Amsterdam-Noord. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor meer informatie op www.kicksfit.nl en volg ze op instagram: kicks.knvb. Probeer Kicksfit nu 10 dagen gratis, geheel vrijblijvend. Activeer je proeflidmaatschap op www.kicksfit.nl.