De ADE-vlag kan uit: het evenement gaat voorlopig door.
De ADE-vlag kan uit: het evenement gaat voorlopig door. (Foto: David Schuurs)

ADE-vlag kan weer uit op NDSM-werf

vervolg van de voorpagina

Voor diverse organisatoren uit de entertainmentbranche is het de afgelopen maanden ontzettend lastig gebleken om festivals of evenementen vooruit te plannen. ‘’Wij werken met een livestream", vertelt Pieter, die naast zijn muzikale onderneming actief is als advocaat. "Dat zorgt ervoor dat het geheel sowieso door kan gaan. Uiteraard hoop je natuurlijk de optredens vast te kunnen leggen met een groep dansende mensen. Het lijkt erop dat dit gaat gebeuren. 


Onze interactieve videofeesten zorgen ervoor dat we hoe dan ook gezamenlijk kunnen dansen en dat mensen thuis mee kunnen doen.'’

Nova Collective

Gedurende het vijf dagen durende Amsterdam Dance Event host NDSM Music diverse labels. Denk aan Complexed Records, Rose Flower en dus ook het snelgroeiende technolabel Nova Collective. Laatstgenoemde opvallende nieuwkomer heeft een indrukwekkende line-up weten te programmeren met namen zoals Mitch de Klein, 2088, Kind of One, Slava, Walu en als kerst op de taart het getalenteerde Hongaarse duo Nonameleft. Zij komen speciaal voor hun optreden naar Nederland. Het zegt alles over de snelgroeiende status van het label van oprichters Bas en Michel. Het duo is dan ook verheugd om met ADE hun debuut te maken als labeleigenaars.

Michel: ‘’Het is geweldig om onszelf te kunnen presenteren op een groot podium als ADE. De rauwe, intieme locatie resoneert precies met het label dat wij voor ogen hebben en het afgelopen jaar hebben opgezet. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen uiteraard veel mensen te ontmoeten.’’

ADE

Vorig jaar werd het grootste dance-event ter wereld digitaal gehouden vanwege de coronacrisis. De online editie trok evengoed miljoenen kijkers wereldwijd. Dit jaar zal een aangepast programma plaatsvinden. De conferenties zijn afgelast, maar behoorlijk wat feesten zullen overdag wel doorgaan. Onder meer Into The Woods en Strafwerk zullen, naast de NDSM Sessions van Pieter, doorgang vinden op de NDSM-werf.

Wil jij komen dansen bij Nova Collective? Bestel hier kaarten: novacollective.net/ade.