Online open dag: voorschool voor alle Amsterdammertjes

AMSTERDAM - Wie een Amsterdammertje in huis heeft tussen de 1 en 3 jaar wil misschien weten welke voorscholen er in onze stad zijn? Woensdag 14 april, tussen 10.00 en 12.00 uur, wordt de Online Dag van de Voorschool gehouden.

De voorschool is een kinderdagverblijf met een speciaal programma voor peuters tussen de 2 en 4 jaar, dat mooi aansluit op de basisschool. Alle Amsterdammertjes kunnen naar de voorschool. Ze gaan daar tekenen, zingen, bewegen, luisteren en taalspelletjes doen. Leuk én leerzaam. De voorschool werkt vaak samen met een basisschool. Het programma van de voorschool sluit aan bij het programma en de werkwijze in groep 1 en 2 van de basisschool.

Ruim 200 voorscholen hebben voor de open dag een filmpje gemaakt. Daarop is te zien hoe de voorschool er van binnen uitziet. Is het kind al 1 jaar? Dan kan het direct worden ingeschreven. Ook is live te chatten met de medewerkers. Via Zoom kan men videobellen met verschillende voorscholen. In elk stadsdeel doen voorscholen mee. Op dagvandevoorschool.nl staan alle deelnemende voorscholen.