Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Basketballs’Cool voor kinderen

Algemeen

LANDSMEER - Landslake Lions organiseert in samenwerking met e stichting Amsterdam Basketballs’Cool en NBB kennismakingslessen met basketbal voor kinderen van zeven tot en met elf jaar.

Basketballen geldt als middel om kinderen vaardigheden aan te leren. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met winst en verlies, samenwerken en discipline. De trainers brengen de basis van het basketballen bij op een leuke, speelse manier. Kinderen leren de belangrijkste elementen van het basketbal; balbeheersing, dribbelen, passen, verdedigen en scoren. Wedstrijdjes 3 tegen 3 vormen een vast onderdeel van de training.

Het doel is kinderen duurzaam te laten sporten door het aanbieden van structureel laagdrempelig aanbod. Basketballs’Cool is onderdeel van het aanbod van de vereniging Landslake Lions.

De kinderen maken in hun eigen tempo kennis met de sport zonder de druk te voelen om wedstrijden te gaan spelen in competitieverband. Dan kan ik een later stadium bij de vereniging Landslake Lions wel plaatsvinden.

Start: zaterdag 4 september van 09.30 tot 11.00 uur, Indoorcentrum Landsmeer (Marktplein 11). Aanmelden en informatie: www.basketballscoolamsterdam.nl.