Radio 9 Oostzaan blijft in de lucht

Nieuws

OOSTZAAN - De Stichting Omroep Oostzaan, beter bekend als Radio 9, blijft te beluisteren.  

Enkele weken geleden werd duidelijk dat Ziggo gaat stoppen met de doorgifte van alle analoge radiosignalen. Dit geldt dus ook voor het radiosignaal van Radio 9 op de kabel op de bekende frequentie 103.3 MHz. Dit is een definitieve stap. De enige mogelijkheid om via de kabel bereikbaar te blijven was, om wat men noemt, ‘digitaal” te gaan’. Dit betekent echter een forse eenmalige aanbetaling en maandelijks een enorme verhoging van de kosten aan Ziggo. Dit is voor Radio 9 financieel niet haalbaar. Daarmee loopt ook de uitzending via de ether (106.4 MHz) gevaar, omdat het signaal hiervoor ook via Ziggo van de studio naar de zender loopt.  

Bij Radio 9 was al langer de wens om dit te veranderen, zodat de uitzending via de ether niet meer afhankelijk zou zijn van Ziggo. 

Radio 9 zou Radio 9 niet zijn als hier met eigen mankracht en een minimale investering een uitweg voor gevonden is. Met medewerking van de gemeente wordt de zenderinstallatie verplaatst naar een locatie waar het radiosignaal met eigen kabels van de studio naar de zender wordt getransporteerd. Daarmee komt het ether signaal volledig in eigen beheer. Tijdens deze verplaatsing zal Radio 9 wel enkele uren uit de lucht zijn. 

Radio 9 blijft via de ether op de vertrouwde frequentie (106.4 MHz) dus ook na 15 september te ontvangen. En natuurlijk blijft Radio 9 te beluisteren via internet. Hiervoor is een link op de website van Radio 9. 

Voor luisteraars die uitsluitend via Ziggo op Radio 9 afstemden is dit dus na 15 september niet meer mogelijk. Een alternatief hiervoor is om bij Ziggo de gratis antennekabel op te halen en deze aan te sluiten op uw audio ontvanger. Indien uw audio ontvanger geen antenne aansluiting (meer) heeft, is dat ook geen optie. Er zijn nog wel andere mogelijkheden, dat hangt dan sterk af van uw beschikbare apparatuur. Informeer dan bij familie of vrienden. Ook Radio 9 kunt u dan benaderen voor een advies.