Lions vocht voor wat het waard was.
Lions vocht voor wat het waard was. (Foto: Jasmijn de Wit)

Lions komen net te kort tegen Grasshoppers

LANDSMEER - Het was zaterdagavond in Landsmeer weer een klassieker. Eredvisionist Landslake Lions was nog ongeslagen en dat gold ook voor Grasshoppers. Een sprankelend derde kwart van de tegenstander uit Katwijk zorgde voor het eerste verlies van Lions: 72-82.

Lions startte de wedstrijd uitstekend. Lies van Straaten en Lindsay Pengel zorgden voor een 6-0 voorsprong, voordat Grasshoppers de bal door het netje wist te gooien. Dat deden ze echter meteen goed en voordat de ploeg uit Lansmeer het in de gaten had, stond het 6-9. Een drietje van Charlotte van Kleef maakte de stand weer gelijk. Gelijkopgaand werd vervolgens het eerste kwart afgesloten met 15-14.

Ook in het tweede kwart ging Lions goed van start. Bij 21-14 vluchtte de coach van Katwijk in een time-out. De flow werd gebroken, maar de voorsprong werd mede door sterk optreden van routinier Tanya Bröring voor de rust niet meer uit handen gegeven. Met 32-27 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft opende Charlotte van Kleef op aangeven van Tanya Bröring de score en bracht Lies van Straaten de stand op 36-27. Geen vuiltje leek er aan de lucht, maar Grasshoppers zette de turbo erop en ging met veel druk spelen. Binnen vier minuten was de wedstrijd volledig gekeerd en keek Lions tegen een achterstand van 40-49 aan. Ondanks negen punten van Tanya Bröring in dit kwart, lukte het Lions niet om deze achterstand echt te verkleinen. Met nog tien minuten te gaan stond het 53-61.

Het vierde kwart vocht Lions voor wat het waard was. Een score van Myrthe den Heeten bracht Lions terug tot op vier punten (64-68), maar Grasshoppers gaf de voorsprong niet meer uit handen. Bij het eindsignaal stond er een stand van 72-82 op het scorebord. Tanya Bröring (23) scoorde als vanouds, terwijl Lindsay Pengel (14), Charlotte van Kleef (12) en Lies van Straaten (11) ook in de dubbele cijfers eindigden.