Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Cursussen kunstgeschiedenis bij SamenMeer

Cultuur

LANDSMEER - De komende periode staan er twee cursussen kunstgeschiedenis op de agenda bij SamenMeer. En wil je de kunst in het echt zien? Dan staat er ook nog een uitje naar het Singer Museum in Laren gepland.

De cursus Pioniers van het Modernisme gaat over de kunstuitingen in de periode van 1900 tot 1940 in West-Europa en is een vervolg op de twee voorgaande cursussen, maar is ook voor nieuwe mensen prima te volgen. Onderzocht worden de beeldende kunst en architectuur van het Modernisme door middel van de nieuwste vindingen van de koplopers. Zo leer je hun werk beter te begrijpen en kun je er (nog) meer van genieten. Reken op veel kijk- en luisterplezier.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten: donderdag 4 en 18 november en 2 en 16 december van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten € 40,00.

Er is een avondcursus over het ontstaan van het Impressionisme, Claude Monet in de Zaanstreek en het Post-Impressionisme. Wat waren de inspiratiebronnen van deze kunstenaars en welke gevolgen had had voor hun werk? De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op dinsdag 2, 16 en 30 november en 14 december van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten € 40,00.

Naar Singer Museum Laren

Op donderdag 25 november rijdt de SamenMeerbus naar het Singer Museum in Laren. Daar is een expositie te zien met de titel: ‘De ontdekking van het heden’ . Te zien zijn kunstwerken uit de eerste helft van de twintigste eeuw uit de eigen collectie. De ontwikkelingen worden gevolgd volgens thema’s als ‘Vensters en spiegels’, ‘De wereld versplintert’ en ‘Weg van het rumoer’ door naar latere uitwerkingen. Een erg interessante en leerzame aanpak. Kunsthistoricus Yvonne Lievaart neemt de deelnemers mee langs de expositie en vertelt ze er meer over. Kosten € 17.50. De reis is bij deze prijs inbegrepen. Toegang voor het museum is voor eigen rekening.

Aanmelden voor de activiteiten kan op kantoor van SamenMeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, Landsmeer of via info@samenmeerlandsmeer.nl. Bel voor meer informatie 020-482 41 90.

Afbeelding