Het riet uit elkaar
Het riet uit elkaar (Foto: Aangeleverd)

Werkdag op het Ratteneiland

Nieuws

LANDSMEER - Het IVN Twiske biedt op zaterdag 6 november in het kader van de Landelijke Natuurwerkdag een werkdag op het Ratteneiland. Deze start om 10.00 uur en er gaat een korte excursie aan vooraf.

Het Ratteneiland is een restje oer-Hollands landschap aan de rand van het Sportpark in Landsmeer. De werkzaamheden: gemaaid riet bij elkaar harken en met berries afvoeren naar broeihopen voor de ringslang, in het rietveld jonge boompjes uit de grond steken om de grond drassig te houden; met de verwijderde boompjes wordt langs het pad een takkenril aangelegd.

Aanmelden kan via de landelijke website www.natuurwerkdag.nl , klik op ‘DOE MEE’, ‘zoek een klus’, Plaats ‘Landsmeer’. Of rechtstreeks via Ratteneiland Landsmeer - zaterdag 6 november 2021 | Natuurwerkdag.

Handschoenen en gereedschap staan klaar; voor koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd. Trek wel laarzen en werkkleren aan, want het kan er modderig zijn.

Het Ratteneiland ligt aan de noordrand van het Sportpark, Landsmeer. Vanaf parkeerterrein aan einde Sportlaan (1121CB) bruggetje over (voor het bruggetje staat infobord met plattegrond). Volg het fietspad, bij de splitsing rechtsaf, pad volgen met bocht mee naar links, doorlopen tot rechts een houtsnipper pad en een wimpel met ‘Natuurwerkdag’ zichtbaar wordt. Dit is de ingang van het natuurpad over het Ratteneiland.

Contactadres: ratteneiland@ivntwiske.nl

Werken op het Ratteneiland