Tafelen in de Grote Kerk

OOSTZAAN - De Grote Kerk staat op donderdag 11 november voor de tweede keer in het teken van Tafelen in de met kaarslicht verlichte Kerk, georganiseerd door WelzijnWonenplus en Vrienden van de Grote Kerk. Maar nu krijgt dit samenzijn, omdat het Sintermaarten is, een extra vrolijk tintje. Tussen 17.00 en 18.30 uur zal een zingende kinderschaar de binnendruppelende gasten verwelkomen. Natuurlijk staat er voor hen een grote pot warme chocolademelk klaar, die door de jeugd van Jong Oostzaan wordt ingeschonken.

De eerste Tafel in oktober was volgeboekt. Deze samenkomsten worden luister bijgezet door een gespreksonderwerp. Dit keer zal Owen de Dood van de Vrienden Sint Martinus (van het Sint Maartenfeest) zelf aanwezig zijn en het onderwerp ter sprake brengen. Voordat de gasten aanschuiven staat de Grote Kerk open voor de kinderen met hun lampionnen en liedjes. Het draait op deze dag immers allemaal om gastvrijheid en verbinding. Aan alle gasten wordt gevraagd iets houdbaars 'lekkers' mee te nemen voor kinderen van de voedselbank.

Het grote succes is mede te danken aan de inzet van de Local Heroes, die geheel belangeloos als volleerde obers het verrassingsdiner serveren. Doel van dit feestje is mensen bij elkaar te brengen en de kerk een brede functie daarin te geven. 

Opgeven voor deze tweede Tafel is mogelijk bij Owen de Dood via 06-37137374 of bij Nancy Sijmonsbergen via Oostzaan@welzijnwonenplus.nl. De kosten bedragen € 15,00 p.p. exclusief drank. Het liefst per bankpas betalen ter plekke. Tafeltijden: 18.00 tot 20.30 uur. Bij binnenkomst moet de QR-code van de coronacheck worden getoond.

BvW